Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren en tuinders overhandigen pamflet aan gedeputeerden

Noord-Hollandse boeren en tuinders hebben maandag een pamflet overhandigd aan gedeputeerden Beemsterboer en Kocken in het provinciehuis in Haarlem. Dat meldt LTO Noord. Bijna tweehonderd trekkers stonden voor de deuren van het provinciehuis opgesteld.Jos Stuijt, een veehouder uit Wijdewormer, benadrukte de complexe situatie waarin veel agrarische ondernemers zich bevinden en deed een dringend beroep op de provincie om de boeren te ondersteunen en vooral toekomstperspectief te bieden. Vervolgens bracht Mirjam Kruiswijk, een boerin uit de Beemster, haar emoties en die van vele collega's tot uiting met het voordragen van haar gedicht 'Boerenhartzeer'.

Jack Rijlaarsdam, themahouder Ruimtelijke Ordening bij LTO Noord, lichtte de punten van het pamflet toe, terwijl Marbel de Graaf, provinciaal voorzitter van LTO Noord, het pamflet overhandigde aan de gedeputeerden. De provincie werd specifiek verzocht om alle punten uit het pamflet te omarmen en zich krachtig te maken richting het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Brussel.

De afsluitende toespraak kwam van Amber Laan van het HAJK, waarin zij het belang benadrukte van toekomstig ondernemerschap, de continuïteit van bedrijfsopvolging en het bieden van perspectief aan jonge ondernemers.

LTO Noord, Boeren in Actie Noord-Holland, HAJK en NMV stelden het pamflet op. Het bevatte concrete punten en eisen van de boeren en tuinders in Noord-Holland.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: