Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Salderingsregeling zonne-energie blijft in stand

Op 13 februari heeft de Eerste Kamer tegen het wetsvoorstel van minister Jetten gestemd om de salderingsregeling voor zonne-energie af te schaffen. LTO heeft opgeroepen de regeling in stand te houden, aangezien het alternatief (een terugleververgoeding) volgens hen onvoldoende onderbouwd was.

Boeren en tuinders hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om bij te dragen aan de productie van duurzame zonne-energie. Met het afschaffen van de regeling zou de drempel om te investeren, met al kleine marges en lange terugverdientijden, voor de landbouw hoog worden. Dat zou, zeker gezien de maatschappelijke wens om de productie van duurzame energie te vergroten, een ongewenste consequentie zijn. Wat LTO betreft is het dus goed nieuws dat de salderingsregeling niet wordt afgeschaft.

Boeren en tuinders investeren veel om bij te dragen aan de productie van duurzame zonne- en windenergie. Veel agrarische bedrijven hebben een kleinverbruikersaansluiting en investeren in energieproductie om de recent gestegen energiekosten te minimaliseren. Zij hebben vaak grote investeringen gedaan in de installatie van zonnepanelen. Bovendien blijkt uit recent onderzoek van de NVDE en Nieuwe Oogst dat de investeringsbereidheid voor meer productie van duurzame energie onder boeren groot is. Boeren geven aan dat stabiel overheidsbeleid daar een vereiste voor is. Het behoud van de salderingsregeling draagt daar volgens LTO aan bij.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: