Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canarische tomaten komen te laat door boerenprotesten

Wekelijks loopt de verzending van ongeveer 200.000 kilo tomaten uit de Canarische Eilanden vertraging op door de protesten en wegblokkades van de boeren in Europa, zo stelt Marcelo Rodríguez, directeur van de telersvereniging Coagrisan.

De Canarische Eilanden exporteren naar verschillende Europese landen. De blokkades, die de aankomst van de tomaten tot drie dagen kunnen vertragen, brengen de relatie met de klanten in gevaar. Rodríguez is zeer ontstemd over de houding van de Fransen. Hij noemt ze "hypocriet" omdat zowel de Spanjaarden als de Fransen "in dezelfde divisie spelen", aangezien ze aan dezelfde Europese wetten onderhevig zijn. "Dat ze hun eigen collega's aanvallen, dat is volledig hypocriet", benadrukt hij.

Gustavo Rodríguez, woordvoerder van de exporteursfederatie Fede, bekritiseert het beleid van de Europese Unie dat oneerlijke concurrentie met landen buiten de EU toestaat. Ook de Canarische telers zullen de straat op gaan, net als hun collega's op het vasteland en de rest van het continent.

Bron: atlanticohoy.com

Publicatiedatum: