Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maleisische groentemarkt kan zich nog verder ontwikkelen

"Maleisische zaadsector speelt geen hoofdrol, maar is ondersteunend onderdeel van het proces"

De groenteteelt in Maleisië kan nog steeds groeien. Agung Pratama, Area Business Manager van zaadbedrijf Bejo Indonesië, vertelt dat ze laatste tijd hun marktaandeel in de regio willen vergroten.

"Bejo is een zaadbedrijf dat al meer dan 15 jaar actief is in de Zuidoost-Aziatische regio. We onderhouden relaties met regionale dealers in belangrijke landen in Zuidoost-Azië. In de afgelopen jaren hebben we ons ingezet om nieuwe markten te betreden. Daarvoor hebben we een verkoopkantoor in Indonesië geopend met behulp van Bejo Zaden BV. Ook hebben we een onderzoeks- en productiefaciliteit gevestigd in Da Lat, Vietnam."

Maleisië teelt veel groenten zelf maar moet nog steeds veel importeren uit andere landen, vertelt Agung. “In het Cameron Highland in Maleisië worden allerlei gewassen geteeld voor lokaal gebruik en de export. Bijvoorbeeld allerlei Aziatische groenten, fruitgewassen en hydroponisch geteelde sla. Sommige gewassen die Maleisië nodig had werden geïmporteerd uit omliggende landen zoals Azië en Australië.”

Volgens Agung is het essentieel dat bedrijven samenwerken om de groenteteelt verder te ontwikkelen. Hij benadrukt: "Om de commerciële teelt van groenten in Maleisië te bevorderen, moet de staatsregering nauw samenwerken met de private sector. Een mogelijkheid is om kleinschalige veldproeven met verschillende groenten op te zetten."

Elke partij in de toeleveringsketen moet samenwerken. De zaadsector heeft geen hoofdrol in de tuinbouw, maar functioneert slechts als ondersteuning. Wij zijn belangrijk omdat we gewassen ontwikkelen en leveren die in Maleisië geteeld kunnen worden. We moeten ook kennis overdragen aan onze Maleisische partners."

De overheid speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de groenteteelt in Maleisië. “In dit project geeft de staatsregering ons de kans om onze rassen en technieken uit te proberen." De Maleisische overheid staat open voor deelname van de private sector om de tuinbouw verder te ontwikkelen. Het toestaan van veldproeven en het verlenen van vergunningen voor het project zijn daar voorbeelden van.”

"Bejo organiseert regelmatig open dagen in Europa en in Zuidoost-Azië. Hiermee kan ons intern personeel kennis opdoen via onze interne demo's. Deze kennis kan dan weer overgedragen worden aan onze klanten in Zuidoost-Azië. Daardoor kunnen onze klanten goede opbrengsten realiseren," besluit Agung.

Voor meer informatie:
Agung Pratama
Bejo Indonesië
Tel: +62 21 80641847
agung.pratama@bejo.com
www.bejoindonesia.com

Publicatiedatum: