Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verkade Klimaat nieuw lid bij AVAG

Ook in 2024 zet de groei van het ledenbestand van AVAG zich door. Het platform voor bedrijven die actief zijn in de internationale glastuinbouw verwelkomde onlangs Verkade Klimaat, dat onder de naam Verkade Climate tuinbouwprojecten uitvoert. "Met de aansluiting bij de branchevereniging willen we laten zien dat we staan voor kwaliteit en service," vertelt Rosanne Brabander, bij het bedrijf verantwoordelijk voor marketing.


Martin en Ronald Verkade

Vorig jaar vierde het familiebedrijf - Ronald Verkade is de derde generatie - het negentigjarig bestaan. In die tijd is Verkade gegroeid naar een personeelsbestand van 75 medewerkers. De activiteiten zijn verdeeld over meerdere branches, waarvan de glastuinbouw, de utiliteit en de woningbouw de belangrijkste zijn. Klimaatinstallaties zijn het specialisme, waarmee het bedrijf ook internationaal naam heeft verworven.

De eerste exportactiviteiten dateren uit de vorige eeuw, licht Rosanne Brabander toe. "We zijn toen begonnen met het verschepen van één enkele container. Omdat de export groeide hebben we in 2002 een tweede bv opgericht, Verkade Climate, die inmiddels alle tuinbouwactiviteiten omvat in zowel het buitenland als het binnenland."


Ronald Verkade

"We laten niemand in de kou staan"
Tegenwoordig zijn de exportactiviteiten verspreid over de gehele wereld. Daarvoor kent Verkade Climate een samenwerking met KUBO. In combinatie met de Monsterse kassenbouwer pakt Verkade ook de allergrootste projecten aan. "Het loopt uiteen van nieuwbouw tot het installeren van actieve ontvochtigingsoplossingen in bestaande kassen, waar ons team druk mee is," zegt Ronald Verkade.

Ook in Nederland komen er nog steeds vele projecten voorbij. "Het gaat dan naast nieuwbouwprojecten om projecten in de hoek van verduurzaming van bestaande kassen of renovatie van installaties. We laten ons graag uitdagen om de beste en meest efficiënte oplossing te verzinnen en te implementeren. Ook de serviceafdeling draagt veel bij in de tuinbouw. Veel klanten weten ons te vinden omdat wij graag helpen en niemand in de kou laten staan."

Eigen Verkade Academy
Aansluiting bij AVAG moet bijdragen aan de verdere groei van de binnen- en buitenlandse projecten. Rosanne: "We willen laten zien dat we staan voor kwaliteit en service. Daar zijn certificeringen en aansluitingen bij brancheverenigingen als deze het ideale middel voor." Met de start van een eigen Verkade Academy wil het bedrijf ook de ontwikkelingsmogelijkheden voor bestaande en nieuwe medewerkers vergroten.

Voor meer informatie:
AVAG
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Tel: +31 (0) 174 44 66 60
info@avag.nl
www.avag.nl

Verkade Klimaat
Turfschipper 2
2292 JA Wateringen
Tel: +31 (0) 174 292 386
info@verkadeklimaat.nl
www.verkadeklimaat.nl

Publicatiedatum: