Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met aandacht voor "werken bij warm weer"

Glastuinbouw Nederland presenteert activiteitenplan voor 2024

De werkgroep Arbo heeft het sector activiteitenplan voor 2024 klaar. In het sector activiteitenplan staat hoe Glastuinbouw Nederland de basis op orde houdt en hoe samen met de werkgroep Arbo projectmatig wordt projectmatig wordt doorgebouwd aan veilig en gezond werken in de glastuinbouw.

Projecten
Dit jaar staat de implementatie ‘werken bij warm weer’ op de agenda. Onder de vlag van "bescherm bewust" en "uitzendkrachten werken veilig" is gewerkt aan praktische instrumenten. De instrumenten en mogelijkheden worden onder de aandacht gebracht.

Arbocatalogus
In de Arbocatalogus wordt beschreven hoe het werk in de sector veilig georganiseerd kan worden en hoe voldaan kan worden aan de normen in de Arbowet. De Arbocatalogus beschrijft technieken en manieren, goede praktijken, normen en praktische handleidingen voor veilig en gezond werken. Samen met Stigas heeft de Arbo werkgroep het actualiseren van de volgende hoofdstukken op de agenda staan: Heftruck, veilig werken met loodaccu, vloeibare meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en repeterende handelingen.

RI&E
Ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, is verplicht de arbeidsrisico’s voor zijn medewerkers in kaart te brengen en te beheersen met behulp van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Dit jaar wil Glastuinbouw Nederland in de week van de RI&E ingaan op de vervolgstappen. Onder de titel ‘de RI&E en nu?’ wordt dit opgepakt.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: