Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw lab moet drempel verlagen voor kleine vertical farms en gewasonderzoek

Willem Kemmers, John van de Sluis en Jeffrey van Noord hebben Sustainable Indoor Farming (SIF) opgericht. De heren hebben ervaring in de tuinbouw. Ze weten daarom dat er bijna geen bedrijven zijn die R&D analyses uitvoeren voor kleine telers op onbekende en/of alternatieve gewassen.

"Met ons initiatief willen we de drempel voor telers tot R&D verlagen zodat ze kunnen innoveren. We gebruiken daarvoor het Delta Agrifood Business kantoor," vertelt Willem. "Op basis van studies en resultaten, komen we met een verdienmodel om de teelt van alternatieve gewassen winstgevend te maken. Dit kan een combinatie zijn waarbij planten in een vertical farm worden geteeld en daarna in vollegrondsteelt wordt afgerond. Door hernieuwbare energie te gebruiken kunnen we de energiekosten minimaliseren," vertelt Willem.

Het lab
Het laboratorium bestaat uit 25 units van elk 6 vierkante meter. Het lab heeft nu zijn handen vol aan projecten die voor het komende jaar zijn gepland. Logiqs en Own Greens zijn betrokken bij dit initiatief. De kweekkast van Own Greens is te zien in het restaurant van Delta Agrifood Business. Eind februari is gestart met onderzoek van de eerste gewassen in het lab.

Sustainable indoor farming (SIF) richt zeer op het uitvoeren van R&D op alternatieve gewassen. Momenteel doen ze proeven met o.a. zeekraal vanwege de potentie die ze erin zien. Ook zullen er verschillende andere groenten onderzocht worden.
In het DAB worden de kansen van indoor farming voor bijvoorbeeld de horecasector onderzocht.

Voor meer informatie:
Sustainable indoor farming
info@sustainableindoorfarming.nl
www.sustainableindoorfarming.nl/

Publicatiedatum: