"Het is niet zo dat diepvriesgroente- of fruit minder gezond is dan verse groentes", legt Anne Lutgerink van het Voedingscentrum eerder al uit aan Hart van Nederland. "Groentes zijn voorgesneden of uit de diepvries net zo gezond als verse groentes. Dit geldt ook voor potjes en blikjes met groenten. Zolang er maar geen suiker en/of zout bij toegevoegd is." Het programma onderzocht in onder meer broccoli, bloemkool, sperziebonen en aardbeien het prijsverschil in vers en diepvries. Hier bleken toch wel significante verschillen in te zitten. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Boerderijwinkel Akkerhof wint verkiezing Slechtste Slogan 2025
-
Prijzen Marokkaanse tomaten en paprika's nemen duik; export drie dagen stil
-
Mercadona neemt Logifruit over
-
"Vanaf zaterdag gaat het los"
-
Komkommerkoorts: prijs schiet als raket omhoog
-
"Als retailers kritisch gaan kijken naar het assortiment, ontstaat er veel ruimte voor innovaties"
-
Supermarkten krijgen hulp bij inzicht in uitstoot per product
-
Belgian Fresh Food Institute wil kinderen Fruitwise maken
-
Banaan en komkommer populaire boodschap bij Thuisbezorgd.nl
-
Meer prijsverhogingen komkommer, uitval bij aardbeien