Op woensdag 7 februari organiseert GroentenFruit Huis in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Duitsland een internationaal seminar voor handelsbedrijven in groenten en fruit, internationale belangenorganisaties, de pers, overige landbouwraden en het Duitse netwerk van de ambassade. Het seminar is opgedeeld in twee delen: Introductie in de Kennis & Innovatie Agenda en enkele aansprekende voorbeelden en een tweede deel in het teken van duurzaam, gewaardeerd en gezond voedsel.

Mondiaal staan gezond voedsel, voldoende geschikt water, waterveiligheid en een gezonde leefomgeving onder druk. De nieuwe Kennis & Innovatie Agenda (K&IA) van de Nederlandse Topsectoren stelt deze onderwerpen centraal.

Uitgangspunt van deze agenda is een aantal missies op het gebied van duurzame land- en tuinbouw en duurzaam en gewaardeerd, gezond voedsel dat toegankelijk en veilig is. De Nederlandse groente- en fruitsector levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Hoe?
Dat komt men te weten tijdens het Seminar op woensdag 7 februari tussen 12.30 en 14.00 uur, tijdens de Fruit Logistica in Berlijn.

Programma:

Deel 1

 • 12.30 - 12.40 Introductie Kennis en Innovatieagenda 2024 - 2027
  Jack Vera, Landbouwraad Duitsland
  geeft een korte toelichting over het belang van innovatie en digitalisering in de Kennis en Innovatieagenda en vertelt meer over activiteiten Nederland - Duitsland.
 • 12.40 - 12.50 Topteam TKI Tuinbouw en Uitgangsmaterialen
  Een vertegenwoordiger van de WUR geeft een korte toelichting op een of meerdere projecten die worden uitgevoerd in het kader van de K&IA.

Deel 2

 • 13.30 - 13.35 Milieu Footprint
  Richard Schouten, directeur Public Affairs GroentenFruit Huis
  Vanuit consument, maatschappij en politiek worden steeds meer eisen gesteld aan duurzaamheid. De Product Environmental Footprint Category Rules (PEFCR) is een methode zodat leveranciers de Footprint van hun producten uniform in kaart kunnen brengen. Welke rol speelt de PEFCR in Europa?
 • 13.35 - 13.45
  Jelle Posthuma, Environmental Specialist, Harvest House
  Wat betekent PEFCR in de praktijk? Laat je meenemen door concrete voorbeelden en toepassingen van deze belangrijke methode.
 • 13.45 - 14.00 Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel.
  Anne Marie Borgdorff, Programma manager Gezondheid, GroentenFruit Huis.
  Hoor hier de laatste consumptiecijfers, NL Strategie├źn om consumptie te verhogen, Allianties, Gezonde Lunch- beweging en meer over Veggipedia.

Aanmelden kan hier

Bron: GroentenFruit Huis