Per deze maand neemt Rob Laing afscheid van Farm.One. Rob startte Farm.One begin 2016 om speciale gewassen te telen voor chefs in Manhattan. Het was de eerste vertical farm in Manhattan.

De farm heeft veel restaurants met Michelin-sterren als klant en leidde tientallen medewerkers op in indoorteelt. Verder liet het duizenden bezoekers kennis maken met vertical farming en honderden verschillende eetbare groenten.

"We hebben grote hoeveelheden plastic afval verwijderd met ons herbruikbare programma. We hebben ook nieuwe banen gecreëerd voor mensen in indoorteelt.
Pas hebben we een herstart gemaakt met een nieuwe eigenaar Derek Pitt en we staan op het punt om een brouwerij te beginnen."

Rob vertelt hier meer over zijn meest memorabele momenten met Farm.One.


Rob Laing in de vertical farm Farm. One in 2023.

Wat gaat hij doen?
"Ik heb twee startups op twee continenten Gengo.com en Farm.One op mogen richten. Deze zijn beide aangekocht om ervaring op te doen in hydrocultuur en zijn incubator voor Google als wereldwijde duurzaamheidsprojecten. Deze combinatie van startup- en bedrijfservaring, van succes en mislukking en mijn tijd in Engeland, Australië, België, Japan en de VS hebben me nieuw perspectief gegeven," vervolgt Rob.

"Momenteel zijn er verschillende mondiale crisissen. De klimaatverandering, de geestelijke gezondheidscrisis wereldwijd en ons gefragmenteerd politieke landschap kan alleen worden opgelost door een herbeoordeling van onze werkwijze. Daar wil ik aan gaan werken."

Rob gaat werken als consultant. Hij gaat startups en grotere organisaties coachen op het gebied van merkontwikkeling, team, cultuur en techniek.

Voor meer informatie:
Rob Laing
www.roblaing.io