De Deense AGF-exporteur GASA Odense Frugt Gront heeft plannen om hun afzet op de rest van de Europese markt te vergroten. Jens Nannerup, CEO van de landbouwcoöperatie, meldt dat ze vorig jaar ongeveer €150 miljoen aan groenten en fruit hebben verkocht. "Ons doel voor dit jaar is om onze teeltactiviteiten verder te ontwikkelen voor de Europese markt, vooral omdat het steeds belangrijker wordt om langdurige samenwerkingsverbanden aan te gaan om de levering te waarborgen."

GASA Odense Frugt Gront is een Deense telerorganisatie die de meerderheid van de Deense AGF-producten vertegenwoordigt, en hun model is om de producten rechtstreeks van de telers naar de klanten te verzenden. "We verkopen Deense groenten en fruit op de binnenlandse markt in Denemarken en de rest van Europa. GASA Odense Frugt Gront is een multiculturele producentenorganisatie. De export van snackwortelen is het belangrijkste product, maar ook reguliere wortelen en andere wortelgroenten, uien, aardbeien, kruiden en prei worden verkocht in heel Europa," zegt Nannerup.

Denemarken heeft tot nu toe een zeer natte herfst en winter gehad, net als de rest van Europa. Dit is een uitdaging voor de telers en het verhoogt de teeltkosten. De worteltelers zijn tot nu toe in staat geweest om een zeer stabiele teelt met hoogwaardige producten te garanderen. De vooruitzichten voor het seizoen zijn positief, maar net als in andere landen zijn de opbrengsten in Denemarken dit seizoen onder het gemiddelde en dit vermindert de aanvoer enigszins.

“In Denemarken zijn de weersomstandigheden voor de teelt van groenten relatief verbeterd, omdat we minder worden beïnvloed door klimaatverandering in vergelijking met andere Europese landen. Daarom verwachten we dat onze zakelijke mogelijkheden in de komende jaren zullen verbeteren. Van onze ervaring met de turbulente marktsituatie van vorig jaar hebben we veel geleerd, zoals het belang van robuuste toeleveringsketens. Daarom is een van onze doelstellingen tijdens de aankomende Fruit Logistica-beurs om discussies te initiëren voor de planning van de komende seizoenen, met als doel de beschikbaarheid van onze producten te waarborgen. We kijken ernaar uit om al onze goede klanten en vrienden in de markt te ontmoeten," besluit Nannerup.

Bezoek GASA Odense Frugt Gront in Berlijn Hal 21 stand E-21.

Voor meer informatie:
Jens Nannerup
GASA Odense Frugt Gront
Tel: +45 65 25 60 00
jna@gasaodense.dk
www.gasaodense.dk