Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regels groene inpassing glastuinbouw in Westland bekend

Westlandse telers die een waterbassin of verharding willen realiseren, krijgen eisen opgelegd over een 'groene inrichting'. Het gemeentebestuur heeft beleidsregels opgesteld. Die zijn deze week in het Gemeenteblad Westland gepubliceerd, nadat de gemeenteraad er een besluit over nam in de vergadering van 31 januari.

Een waterbassin langs bepaalde wegen moet 'voldoende onzichtbaar' worden gemaakt. Dat is nu vaak niet het geval, constateert het gemeentebestuur. Ook voor entrees van glastuinbouwbedrijven zijn regels opgesteld.

De beleidsregels bestaan uit voorschriften waaraan tenminste moet worden voldaan, terwijl er altijd vrijheid van soortkeuze voor de ondernemer is. Uit de beleidsregels kunnen ondernemers ook halen wat ze eventueel nog meer kunnen doen, zo daar behoefte aan is en de wens daartoe bij de ondernemer bestaat.

Er worden drie soorten wegen onderscheiden, waarbij de volgende wegen een specialere status hebben vanwege de cultuurhistorische en recreatieve waarde: Lange Broekweg, Nolweg, Oudecampsweg, Burgerdijksweg, Oostbuurtseweg, Noord-Lierweg, Kleine Achterweg, Hoge Geest (tussen Geestweg en Grote Achterweg), Bonnenlaan/Staelduinlaan, ‘t Louwtje en Wenpad.

Naast de wegencategorisering is er dan ook nog het hoofdvaarnetwerk waarmee rekening gehouden moet worden.

De beleidsregel wordt een jaar na inwerkingtreding geëvalueerd. Bekijk hier de publicatie van de regels in het Gemeenteblad Westland.

Publicatiedatum: