Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een teeltcontainer zonder externe stroom- en waterbron voor militaire crisissen

VFarms heeft hun eerste teeltcontainer in het Qatar Science & Technology Park (QSTP) in Doha gelanceerd. Oprichter Andrey Martirosov vertelt dat hij daarmee telers in het land de mogelijkheid wil geven om meer dan alleen sla te telen. Daarmee begon het bedrijf in het derde kwartaal van 2022. Veel tuinders in Qatar maken gebruik van grondwater en ontziltingsinstallaties. Het land streeft ernaar om het water ontzilt te hebben tegen 2030.

"We hebben met succes verschillende tomaten- en komkommerrassen geteeld met behulp van ons systeem. Op een gegeven moment hadden we 12 verschillende rassen in één container. Op dit moment kunnen we al meer dan 100 verschillende rassen telen," vertelt Andrei Belov, projectmanager bij VFarms.


De indoorfarm

Maximaliseren van duurzaamheid
De POC-farm heeft twee verschillende klimaten en heeft als doel de mogelijkheden voor voedselteelt in extreme klimaten te demonstreren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare energie en worden gewassen geteeld zonder externe waterbron. Het team heeft ook een ontvochtigingsysteem geïntegreerd dat volledig wordt aangedreven door zonnepanelen. Daardoor is het mogelijk om meer water te hergebruiken.

Onder andere bladgroenten, aardbeien, sla, komkommers, tomaten, verschillende soorten wortelgroenten, groene uien worden in de containerfarm geteeld.

"In de container is geen externe water- of elektriciteitsbron nodig. Dit is handig tijdens humanitaire en militaire crises op afgelegen plaatsen. Dit is een milieuvriendelijke manier van telen in regio's waar traditionele tuinbouw bijna onmogelijk is," vertelt Andrei.


Tomaten- en komkommerplanten in de container.

Gericht op uitbreiding
In het vierde kwartaal van 2023 won VFarms de Qatari QRDI Grant "Commercially viable indoor farming of lettuce in arid conditions". Met deze subsidie zal VFarms experimenten met de container uitvoeren en de farm verder ontwikkelen voor jaarronde slateelt in Qatar. Op dit moment worden er meerdere containerfarms in het hele land gebouwd."

De ondernemers richten zich op overheden, voedsel- en waterveiligheidsprogramma's, tuinbouwpartijen geïnteresseerd in milieuvriendelijke oplossingen, liefdadigheidsinstellingen en humanitaire organisatie.

Voor meer informatie:
VFarms
+974 7731 2658
info@vfarms.qa
https://vfarms.qa

Publicatiedatum: