Begin januari zijn er weer jonge courgetteplanten geplant bij CourgetteFleur Zwinkels en nog geen maand later is er bloei. Daarmee start ook de verkoop van de courgettebloemen, de CourgetteFleur.

Het blijft elk jaar een mooi moment als de eerste bloemen gaan bloeien, delen telers Johan en Guus. "De hommels weten de bloemen snel te vinden en zorgen voor de bestuiving. De eerste orders voor de CourgetteFleur komen binnen. Ze worden geoogst en direct luchtdicht verpakt en afgeleverd om de houdbaarheid en kwaliteit zo goed mogelijk te houden. We weten dan dat het seizoen 2024 is gestart. We gaan er weer een mooi jaar van maken."

De courgettebloemen zullen snel hun weg vinden naar een kok die er een prachtig en heerlijk mooi gerecht van gaat maken, weten de telers.

De Fioretta , de mannelijke bloem van de courgette, is het einde van deze week beschikbaar. De gele Fleur en Mini Courgettes volgen over 10 dagen.

CourgetteFleur Zwinkels werkt niet met voorraad. De bloemen bloeien maar één dag. "‘s Morgens vroeg wordt alles dagvers op bestelling geoogst en direct geflowpackt. De lijnen zijn kort zodat het product snel op zijn eindbestemming kan zijn. Hoe verser het product, hoe mooier het eindresultaat op het bord."

De producten zijn GlobalGAP, GRASP en PlanetProof gecertificeerd. Er wordt 'een maximale biologische inspanning' geleverd om een zo schoon mogelijk product te leveren met een goede houdbaarheid. "Alleen dan is er sprake van het leveren van topkwaliteit waar we trots op zijn."

Naast de courgetespecialties produceert CourgetteFleur Zwinkels ook de standaard groene en gele courgettes. Deze zijn leverbaar in verschillende maten en verpakkingen.

"Binnen ons bedrijf hebben we het proces van teelt tot verkoop in eigen beheer. Hierdoor houden we de lijnen kort en staan we in direct contact met onze klanten waardoor we elkaar versterken en de klantwensen zo goed mogelijk proberen in te vullen. Het is belangrijk om het hele teeltjaar vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Ons verkoopteam is nauw betrokken bij de productie, oogst, verpakking en de planing. Dit komt de beschikbaarheid, versheid en kwaliteit ten goede."

Voor meer informatie:
Johan en Guus Zwinkels
CourgetteFleur Zwinkels
0174-244779
info@courgettefleur.nl
www.courgettefleur.nl

Johan Zwinkels
06-51988291

Guus Zwinkels
06-83896217