Tholen - Er is een nieuwe ‘speler’ op komst in de uitzendwereld voor de glastuinbouw. We spraken met William Schipper van Concreeto Uitzendbureau. Het uitzendvak is hen niet onbekend. Ze draaien al een poosje mee. Inmiddels zijn er 250 uitzendkrachten via hen aan het werk. De mensen in hun ‘kaartenbak’ zijn geselecteerd op mentaliteit.

William: “Wij zijn sterk in techniek en de zogenaamde handjes. Na onze gesprekken met telers bleek dat dat een goede combinatie is. De Rotterdamse mentaliteit van ons en onze uitzendkrachten is er een van ‘niet lullen, maar poetsen’. Die mentaliteit strookt met de tuinders: aanpakkers.”

Dienstbaarheid
Naast de werkmentaliteit geeft William ook aan de Concreeto er prat op gaat dat afspraken nagekomen worden: “Als er drie nieuwe medewerkers gevraagd worden, zullen er ook drie staan. Dat vinden we belangrijk. Wij snappen de planning van de tuinder. Tijd is tijd en afspraak is afspraak.”

Concreeto Uitzendbureau heeft als een van hun kernwaarden ‘Dienstbaarheid’ benoemd. William legt uit dat dit vooral te maken heeft met de daadkracht door betrokkenheid van hen naar hun opdrachtgevers en uitzendkrachten. Het nakomen van afspraken is daar onderdeel van. Maar ook het feit dat ze op de eerste dag bij de tuinder ook aanwezig zijn bij het begin van de werkdag, hoort daarbij. “Wij voelen ons een team. Eén team met opdrachtgevers én uitzendkrachten. Het zo snel mogelijk oplossen van vraagstukken hoort daarbij. We willen er met onze neus bovenop staan.”

Nederlanders, Hongaren, Roemenen en Polen
De vaste recruiters van Concreeto uit Hongarije en Roemenië werven lokaal de uitzendkrachten. Concreeto regelt voor hen huisvesting en de benodigde papieren. En in Nederland wordt er een netwerk van Polen opgezet die al in Nederland wonen.

William is vestigingsmanager en daarmee het aanspreekpunt voor de glastuinders. De eerste kennismakingsgesprekken met groenten-, bloemen- en potplantentelers verliepen prettig. “Ik zag dat onze beschikbare mensen heel goed passen in deze sector. We kunnen beide partijen iets bieden.”

Voor meer informatie:
Concreeto Uitzendbureau
William Schipper
Hoogstraat 32 A
3011 PR Rotterdam
Tel.: +31 (0)10 720 0720
william@concreeto.nl
www.concreeto.nl