Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Woning naast kas mag geen plattelandswoning worden

De bewoner van een voormalige bedrijfswoning naast een kas wil de woning graag omzetten naar een plattelandswoning. Op die manier zou de bewoner naast de kas, waar volgens het bestemmingsplan alleen een bedrijfswoning is toegestaan, kunnen blijven wonen. Een verzoek daartoe van de bewoner is door de Raad van State op 24 januari 2024 afgewezen.

In augustus 2022 en april 2023 kreeg de bewoner ook al geen gelijk. De zaak is gaan spelen toen de gemeente in 2018 de bewoner vroeg te vertrekken.

De eigenaar van het perceel in Maasland waarop de woning staat wil de woning graag gaan gebruiken om werknemers voor het glastuinbouwbedrijf in te huisvesten.

De bewoner heeft ook een geschil met de eigenaar van het glastuinbouwbedrijf over teruglevering aandelen. Dat hierover een privaatrechtelijk geschil loopt, maakt volgens de Raad van State niet dat de bewoner daarom ook in de woning naast de kas mag blijven wonen.