Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IPM Essen 2024: Do you want to buy cocos?

Tholen - Naast 'wil je koffie' was 'do you want to buy cocos' dinsdag een veelvoorkomende vraag op IPM Essen. Een heel leger aan kokosleveranciers uit India was aanwezig om hun producten aan te prijzen, maar vooral ook om Europese kopers te vinden. Die laatste zaten daar gaandeweg de dag echter niet meer zo op te wachten. Enerzijds omdat de grote substraatleveranciers zelf hun lijntjes al hebben lopen met 'het kokosgebied', maar ook omdat ze na een naar de smaak van velen toch ietwat te rustige openingsdag liever een biertje gingen dringen, of snel terug naar huis of hotel.


Het vervangen van veen in substraten houdt de tuinbouw bezig. MeeGaa Substrates heeft er ook producten voor in het assortiment, zoals bark, houtvezel en inderdaad, ook kokos is een goede veenvervanger.

Een deel van onze Thoolse tuinbouwredactie deed aan het eind van de dinsdag ook precies dat: terug naar huis. Op dat moment zat het 'rondje techniek' er voor de dinsdag wel op. In hal 3 was een groot deel van die tuinbouwtechniekbedrijven geclusterd. Het gehalte (grote) innovaties was beperkt, net als vooralsnog het aantal (grote) nieuwbouwprojecten. Ook in Duitsland zit het de kassenbouwers niet helemaal mee, al loopt het aantal projecten voor kassenbouwers toch nog wel serieus op als iedereen alle klussen op één hoop zou vegen, zo was de nuchtere analyse van een van hen.


Deze kasconstructie oftewel de stand van Rovero trok de aandacht. Op de foto zien we het Rovero HortiHouse. Aan het kasconcept is jaren gewerkt. Onder meer een trotse Jac Gabriels besteedde er op LinkedIn al aandacht aan.

Los van nieuwe kassen, waarvoor Rovero een nieuw concept presenteerde, waren er ook de nodige nieuwe producten op de beursvloer te vinden. Bovendien zijn er aan het begin van het jaar altijd ook de nodige nieuwtjes in de categorie bedrijfsnieuws op te halen: nieuwe collega's, nieuwe bedrijfsuitstralingen of ontwikkelingen die eraan zitten te komen. Daarover als de tijd rijp is meer.


Er zit een innovatie aan te komen bij Ideaal Machinebouw

Treinstaking
In de sierteelthallen zijn ook vandaag onze sierteeltcollega's te vinden. Zij kunnen tijdens IPM Essen hun lol op in wat met zo'n 1400 standhouders uit 43 landen nog altijd een grote beurs is. Wel is het aantal hallen tijdens de 40e editie dit jaar beperkt tot 'slechts' 9.

Zoals gezegd viel het met drukte in de beurshallen wel mee. Her en der werd gewezen op de naderende treinstaking in Duitsland, die vandaag in is gegaan. Zes dagen lang zullen er geen treinen rijden, waardoor standhouders aangaven dat zij begrepen dat zij mensen niet naar Essen waren afgereisd, omdat ze niet meer terug zouden kunnen komen.


In de galerij tussen hal 3 en hal 4, 5 en verder viel het oog van de fotograaf op deze bierkoeler voor buiten. Met een druk op de knop verschenen er zomaar flesjes bier van tussen de 'graspollen'. Of het bier ook echt koud stond hebben we niet getest. We hielden het dinsdagochtend bij koffie.

Donderdag zullen we ook nog een 'rondje techniek' doen in onder meer hal 3. Kies voor die dag nog een mooi pak uit, dan is dat aanstaande maandag in de complete fotoreportage terug te zien.


Of het gezellig was? Zeker wel, zoals hier in de stand bij VTI Horst.