Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rift Labs sluit deal van 4,13 miljoen euro om LED-verlichting op te schalen in CEA

Rift Labs sluit een partnerschap ter waarde van €4,13 miljoen met Norselab om de LED-belichtingsproducten van Photosynthetic verder te ontwikkelen. Dat gebeurt met de steun van het Noorse VC-fonds impactinvesteerder Norselab. Norselab wordt vervolgens weer gesteund door Capricorn Investment Group uit de VS.

"De recente financiering wordt voornamelijk besteed aan onze onderzoeks- en ontwikkelingscapaciteiten. Daarmee kunnen we onze dynamische LED-belichting voor indoorteelt innoveren en verbeteren. Ook breiden we onze productiecapaciteiten uit
om te voldoen aan de toenemende vraag van onze wereldwijde klanten. De fondsen ondersteunen ook marketinginitiatieven om het bewustzijn te vergroten over de voordelen van ons merk Photosynthetic in indoorteelt," vertelt Halvard Aagaard, oprichter en CEO van Rift Labs en Photosynthetic.

Oog voor duurzaamheid
In reactie op de groeiende vraag naar hun techniek heeft het bedrijf internationale interesse ontvangen uit Scandinavië. Het team ziet een duidelijke trend richting controlled-environment agriculture (CEA) als een duurzamere en betrouwbaardere methode voor voedselteelt. Klimaatoverwegingen, efficiëntie van energiebronnen en een focus op lokale voedselteelt zijn daarbij doorslaggevende factoren.

Halvard: "De investering in Photosynthetic sluit aan bij deze trend en biedt op maat gemaakte LED-oplossingen die telers in staat stellen de groei van planten in kassen te verbeteren. Daar worden CEA-praktijken in de regio bevorderd."

De kracht achter R&D ter plaatse
Photosynthetic is interessant voor telers die meer R&D willen inzetten. "Met de dynamische LED-belichting van Riftlab krijgen telers meer controle over het licht in de kas. Daardoor is een nauwkeurige teelt mogelijk en kunnen er experimenten uitgevoerd worden. Ook is het mogelijk om data van hun eigen locatie te verzamelen."

Telers kunnen met de tools zelf onderzoek door naar teeltechnieken die continu ontwikkelen en daarmee hun efficiëntie verbeteren. Het sluit aan bij het doel van Riftlab om telers sterker te maken, innovatie te bevorderen en de zelfredzaamheid te vergroten.

De toegevoegde waarde van Photosynthetic ligt in onze gepatenteerde techniek voor dynamische LED-belichting. Daarmee kunnen telers het licht aanpassen op basis van het gewas wat voor een betere gewasgroei zorgt. Volgens het bedrijf verbetert de techniek de opbrengst en energie-efficiëntie. Naar eigen zeggen is het daarmee een duurzame keuze voor indoorteelt.

Het partnerschap
"We hebben een radicale verschuiving nodig in hoe we voedsel telen, en we zijn ervan overtuigd dat Rift Labs een leidende positie kan innemen in de gecontroleerde teeltomgeving in de komende jaren," stelt Yngve Tvedt, CIO van Norselab.

De investering bedraagt ​​ongeveer €4,13 miljoen, met €1,38 miljoen in contanten en nog eens €2,75 miljoen via de aankoop van secundaire aandelen. De ronde had extra deelname van bestaande aandeelhouder Karbon Invest via de omzetting van een aandeelhouderslening.

Voor meer informatie:
Rift Labs
Tel: +47 758 032 66
contact@riftlabs.com
www.riftlabs.com

Publicatiedatum: