Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
MCR Machinery zet in op innovatief wasprocedé

"Met deze techniek kunnen we zelfs kwetsbare producten als paprika’s en aardbeien grondig reinigen"

Zoete aardappelen en groenten reinigen zonder ze te beschadigen. MCR Machinery uit Marknesse (Flevoland) maakt het mogelijk door een exclusieve samenwerking met IWC, Innovative Water Concepts, uit Emmeloord. Onlangs heeft de machinebouwer een waslijn voor zoete aardappels opgeleverd.

De waslijn is uitgerust met de innovatieve Undine reinigingstechniek ontwikkeld door IWC. MCR Machinery is gespecialiseerd in machines voor groenteverwerkende bedrijven. Door deze wastechniek te combineren met de machines van MCR Machinery kunnen aardappel- en groenteverwerkers gebruikmaken van het revolutionaire wasprocedé.

Jan Pieter Reijnoudt, eigenaar van MCR Machinery, legt het proces uit: ‘Bij Undine worden water en lucht gemengd. Dit mengsel van minuscule waterdruppels en lucht wordt met enorme snelheid op de producten gespoten, waardoor minder water nodig is en de producten tot in de kleinste haarvaatjes worden gereinigd.

Vuil, bacteriën en schimmels worden volledig weggespoeld. Een groot voordeel van deze grondige reiniging is de langere houdbaarheid in vergelijking met conventionele systemen, zoals borstelwassers en trommelwassers én de Undine-techniek levert bovendien een waterbesparing op van minimaal 50%.

Naast zoete aardappels is de MCR reinigingsmethode met Undine ook geschikt voor gewone aardappels en voor diverse groenten, zoals wortelen, pastinaken, wortelpeterselie, rode bieten, pompoenen, courgettes, selderij, prei, lente-uien en radijs.

Jan Pieter voegt toe: ‘Met deze techniek kunnen we zelfs kwetsbare producten als paprika’s en aardbeien grondig reinigen.’ Dit is tenslotte ook de visie van MCR: schone groenten en fruit voor iedereen. Waarbij ze zo behoedzaam mogelijk omgaan met het meest kostbare element op onze planeet: water."

Voor meer informatie:
Jan Pieter Reijnoudt
MCR Machinery B.V.
Tel: +31 (0)527 - 205900
[email protected]

Publicatiedatum: