Vastgoedinvesteerder Hines heeft de start aangekondigd van de bouw van een nieuw, hoogwaardig distributiecentrum met kantoorruimte op ABC Westland in Poeldijk.

Het logistieke park, eigendom van een van de discretionaire fondsen van Hines, ligt aan de rand van Den Haag en bedient voornamelijk gebruikers in de verse groenten- en fruitsector die een breed scala aan diensten aanbieden zoals productie, logistiek, (groot)handel, verpakking en andere aanverwante activiteiten, zo melden ze.

Deze mijlpaal markeert de verdere groei van dit zogeheten Agro Business Centre, na de acquisitie van ABC Westland in 2019. Na ontvangst van alle benodigde vergunningen in december 2023 is nu begonnen met de bouw van het distributiecentrum van 17.452 vierkante meter, dat verdeeld is over twee units en kantoorruimte bevat.

Huurders
Beide units zijn volledig voorverhuurd aan Bidfood, een foodservice groothandel en distributeur, en aan Fine Fruits Company, een Nederlands merk van de Franse premium supermarkt Grand Frais. Bidfood heeft een tienjarige huurovereenkomst getekend voor 9.657 vierkante meter ruimte, inclusief een geconditioneerd magazijn, entresol en kantoor, waarmee het bedrijf zijn aanwezigheid in de Haagse regio verstevigt. Fine Fruits verhuist vanuit het park naar 7.387 vierkante meter ruimte, inclusief geconditioneerde bedrijfsfaciliteiten, een entresol, gekoelde opslag en een kantoor, als onderdeel van een vijfjarige huurovereenkomst.

Beide bedrijven verhuizen volgens de planning in Q1 2025 naar het nieuwe gebouw.

Andy Smith, senior managing director en country head - bij Hines Netherlands, zegt: "De mogelijkheid om ABC Westland verder uit te breiden en te verbeteren via ontwikkeling, renovatie en acquisitie is een belangrijke pijler van onze investeringsstrategie voor dit logistieke park. Complimenten aan het hierbij betrokken team voor de volharding in het mogelijke maken van deze nieuwe ruimte voor Bidfood en Fine Fruits. We zijn erg blij dat we samen met onze huurders de lat voor kwaliteitsstandaarden hoog kunnen leggen op ABC Westland en we kijken ernaar uit om het eindresultaat te gaan zien."

Hines werd bij de verhuuractiviteiten geadviseerd door CBRE en Batenburg Bedrijfshuisvesting.

Voor meer informatie:
www.hines.com