Harvest House heeft opnieuw het duurzaamheidskeurmerk Climate-Neutral Certified verkregen. “Hierdoor is het mogelijk om onze tomaten, paprika’s en komkommers met een klimaatkeurmerk uit te leveren.”

Harvest House heeft het keurmerk in februari 2023 voor het eerst verkregen en doorliep onlangs met succes de tweede audit. “Dat betekent dat onze inspanningen om gecertificeerde producten aan te kunnen bieden voldoende zijn bevonden”, geeft Jelle Posthuma aan, Environmental Specialist bij Harvest House. Het keurmerk Climate-Neutral Certified wordt door een onafhankelijke partij getoetst en uitgegeven en laat zien dat Harvest House inzicht heeft in de CO2-uitstoot van haar producten, jaarlijks verplicht ambitieus reduceert en de overige uitstoot kan compenseren.

Reductieplannen realiseren
Harvest House heeft de huidige milieubelasting van haar producten naar eigen zeggen goed in kaart. Posthuma: “Dat doen we met de Hortifootprint, een rekenmethode die ons inzicht geeft in de Eco-score van onze producten. We letten daarbij niet alleen op klimaatverandering door CO2-uitstoot, maar kijken naar 16 verschillende impactcategorieën. Bovendien stellen we samen met onze telers reductieplannen op om de milieu-impact van onze producten te verlagen. Onze ambitie is om in 2030 de helft minder CO2-equivalent per kg product uit te stoten ten opzichte van 2020. Ons uiteindelijke doel is om in 2040 klimaatneutraal te telen.”

Compenseren
“Telen zonder CO2-uitstoot is op dit moment helaas nog niet haalbaar, maar we werken er hard aan. Tot die tijd is het volgens de criteria van het Climate-Neutral Certified-programma mogelijk om in aanvulling op de behaalde reductiedoelen de restuitstoot te compenseren”, zegt Posthuma. “Samen met onze telers brengen we zo de uitstoot steeds verder omlaag. Dat betekent dat het deel dat gecompenseerd moet worden steeds kleiner wordt en de kosten dus lager. Klanten die op zoek zijn naar vruchtgroenten met minder impact op het klimaat zijn bij Harvest House aan het juiste adres. Samen kunnen we deze Climate-Neutral Certified-producten daadwerkelijk voor de consument beschikbaar maken. Het keurmerk is voor alle gangbare producten van de Harvest House-telers mogelijk."

Voor meer informatie:
Harvest House
Honderdland 415
2676 LV Maasdijk
T: +31174519200
Info@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl