Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fratelli Azzarelli, Großmarkt Nürnberg:

"De prijzen van veel producten zijn in december hoger, en dat is ook te zien bij paprika's"

"We hebben deze week mandarijnen, sinaasappelen, citroenen, zwarte en paarse aubergines en courgettes binnengekregen. Elke paprika weegt tussen de 500 en 700 gram. We bieden de producten bijna het hele jaar door aan, met uitzondering van de hete zomermaanden. In de regel zijn de prijzen van veel producten hoger in december, wat ook te zien is bij paprika's. Terwijl Spaanse paprika's voor € 11 per 5 kg worden verkocht, is de prijs van Siciliaanse reuzenpaprika's € 3,30 per kilo. We moeten echter ook benadrukken dat het vruchtvlees van de grote paprika's veel sterker is", zegt Angelo Azzarelli, algemeen directeur van Fratelli Azzarelli op de groothandelsmarkt in Neurenberg, aan het eind van week 1.

Hij betrekt 95% van zijn producten uit Sicilië. Voornamelijk de Italiaanse horeca is geïnteresseerd in de reuzenpaprika's, en ook op de weekmarkten neemt de vraag geleidelijk toe. "Ik vind het belangrijk om producten te verkopen die zo onbehandeld mogelijk zijn, daarom vermijden we paprika's van andere oorsprong. Elke week ontvangen we een pallet van ongeveer 600 tot 700 kilo reuzenpaprika's."

Ondanks de weersomstandigheden heeft hij geen kwaliteitsverlies van andere producten gemerkt. De inkoopprijzen waren ook erg goed. "De productie van olijfolie was erg laag, omdat er in 2023 in bijna het hele Middellandse Zeegebied erg weinig regen viel, waardoor de prijs van olijven enorm steeg." Voor citrus kon hij opnieuw goede kwaliteit tegen goede prijzen noteren. "We hebben nu zelfs sinaasappelen en citroenen uit Turkije op de markt."

"De meeste handelaren waren niet per se positief over het boekjaar 2023. Zelfs aan het einde van het jaar konden we niet bereiken wat we gehoopt hadden. Het is momenteel nog steeds erg rustig. Supermarkten kopen ook vrij voorzichtig in", zegt Azzarelli. Hij beschreef 2023 echter als "het slechtste jaar sinds ik tien jaar geleden mijn eigen bedrijf begon". Tegelijkertijd wil hij nog meer producten importeren, wat moeilijk zal worden gezien de kosten. "Vanaf 8 januari kunnen er problemen zijn met de aanvoerketens. Dan zijn er nog de hogere tol-, benzine- en andere kosten. Ik denk dat 2024 een heel moeilijk jaar wordt."

Voor meer informatie:
Angelo Azzarelli
Fratelli Azzarelli GmbH & Co. KG
Nimrodstr. 25
90441 Nürnberg, Duitsland
Tel: +4915159059031
[email protected]
https://www.fratelli-azzarelli.de

Publicatiedatum: