Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Land- en tuinbouwers meer dan ooit bezig met hun energievraagstuk

Met een jaar erbij lijken de buitenissig hoge energieprijzen van 2022 weer wat verder te verglijden in het collectieve geheugen. Volgens Boerenbond liggen ook in het nieuwe normaal de energieprijzen nog altijd een niveau hoger dan voorheen. Die nieuwe realiteit maakt dat er ook met een andere blik naar de productie van groene energie kan en moet gekeken worden. En daarbij mag gerust een taboe of twee sneuvelen, stelt men.

Ondernemen is vooruitzien, en dat de Vlaamse land- en tuinbouwers ondernemers zijn mag blijken uit de grote opkomst tijdens demodagen rond groene energie die Boerenbond op tal van locaties in Vlaanderen organiseerde (en nog zal organiseren). Zo kwamen op de demodag in Assenede maar liefst 130 geïnteresseerden langs. Vaststaat dat land- en tuinbouwers meer dan ooit bezig zijn met hun energievraagstuk. Laurens Vandelannoote is de consulent Energie en Klimaat bij Boerenbond en vertelt er hier meer over.

Publicatiedatum: