Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kansen in kas voor glas- en folietypes uit utiliteit

Binnen het project ‘Smart materials for greenhouses’ is de centrale vraag: welke nieuwe materialen en toepassingen op het gebied van glas, coatings en schermen kunnen telers helpen om de productie te verbeteren en het energieverbruik te reduceren? Het bedrijf Saint-Gobain Cultilene, dat actief is op het gebied van substraat, neemt deel aan dit project. Ralf Derksen, Innovations en Solutions Manager bij het bedrijf: “Vanuit de enorme potentie die ons moederbedrijf Saint-Gobain biedt, willen we een brug vormen om - naast substraat - ook andere potentiële innovaties te koppelen aan de tuinbouw.”

Concrete "smart materials" vanuit de woning- en utiliteitsbouw, die kunnen worden toegepast in de tuinbouw, zijn op korte termijn nog niet te verwachten vanuit Saint-Gobain. “We zitten nog in de onderzoeksfase. Desondanks zijn er wel bepaalde producten en materialen die kansrijk zouden kunnen zijn en telers kunnen helpen de productie te verbeteren en energie te besparen. Dan denk ik met name aan bepaalde typen glas en plastic folies, die worden ingezet in de woning- en utiliteitsbouw.”

Lees hier het hele verhaal bij Kas als Energiebron.

Publicatiedatum: