Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group, heeft 100% van de aandelen van Valfrais overgenomen. Zowel het assortiment als het klantenbestand en het werkgebied van Valfrais, een familiebedrijf gevestigd in het Zuid-Belgische Bastenaken, vullen die van Solucious aan. Met deze investering zet Solucious in op verdere groei en het delen van expertise in foodservice, in een markt die volop consolideert, zo meldt het bedrijf.

"De overname van Valfrais stelt Solucious in staat om zijn groei te ondersteunen in een consoliderende markt. Zowel het assortiment als het klantenbestand en het werkgebied van beide bedrijven zijn complementair. Valfrais brengt zijn ervaring in ultravers mee, een aspect dat Solucious wil ontwikkelen." Het team van Valfrais blijft aan boord.

Concreet zal Valfrais geleidelijk aan worden geïntegreerd in de werking van Solucious en blijft het bestaan als merk. Enkele kleine veranderingen zullen zich voordoen en hebben betrekking op de aanpassing en uitbreiding van het assortiment. Het nieuwe online bestelplatform, momenteel in transitie, zal vanaf 8 januari gebruiksklaar zijn. Voor de klanten van Valfrais verandert er niets aan de werkwijze.

Philippe Hermans, operationeel directeur van Valfrais: "We zijn erg blij om Solucious, een solide partner in de foodservicesector, te vervoegen. En daarnaast ook om deel uit te maken van een bedrijf als Colruyt Group. Vanuit onze eigen expertise kunnen we samen ons dienstenaanbod op alle vlakken optimaliseren. Dit betekent niet het einde van Valfrais, maar het begin van een nieuw hoofdstuk."

Johan Vermeire, algemeen directeur B2B Food Retail Colruyt Group: "We zijn verheugd met de komst van Valfrais bij Solucious. Dit maakt het voor ons mogelijk om snel maar gecontroleerd te groeien in een sterk veranderende markt. De geografische ligging zal ons helpen om onze effici├źntie te verbeteren en nieuwe markten te bereiken terwijl we ons aanbod ontwikkelen."

Bron: Colruyt Groep