Met een recordexport van € 42,958 mld in 2022 doet de Zuid-Spaanse regio Andalusië het helemaal niet slecht op de internationale markt. Dit cijfer, dat een groei inhoudt van maar liefst 24,3% of € 8 mld ten opzichte van 2021, is te danken aan heel wat internationaal succesvolle bedrijven zoals onder meer Sanjorge, gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte kassen en macrotunnels.

"Sanjorge werd opgericht in 1989 als leverancier van tuinbouwmachines en hersteller van motoren en pompen. In 2000 breidde het bedrijf zich uit met een focus op de installatie van irrigatiesystemen en de bouw van kassen", zegt Rubén Ortiz, commercieel directeur van het bedrijf uit Huelva, dé zachtfruitprovincie bij uitstek.

Het bedrijf baseert zijn succes op twee pijlers. "Onze R&D-afdeling zoekt oplossingen voor de steeds veranderende omstandigheden met waterschaarste en wijzigende weerspatronen als grootste uitdagingen", vervolgt Ortiz. "Aan de andere kant hebben we het vermogen om ons steeds weer aan te passen aan de wensen van onze klanten en aan de gewassen, waarbij we steevast proberen de kosten te verlagen."

Sanjorge begon meer dan een decennium geleden zijn vleugels internationaal uit te slaan. "In 2010 deden we de eerste export naar een klant in Tunesië. Sindsdien is onze blik ook onveranderd op het buitenland gericht", vervolgt de commercieel directeur.

"Momenteel is de export goed voor meer dan een kwart van de omzet. Onze belangrijkste afzetmarkten in het buitenland zijn Portugal, Marokko en Tunesië", zegt Cristina del Pino, exportmanager van het bedrijf dat naar 20 landen exporteert.

In deze groei speelt ook het productaanbod voor de substraatteelt een grote rol. "Dit vertegenwoordigt zeker een waarde die ons onderscheidt van de concurrentie", besluit Del Pino.

Voor meer informatie:
Sanjorge
Pol. Ind. San Jorge 66-68
21810 Palos de la Frontera (Huelva) - Spanje
Tel: +34 959 350 852
info@sanjor.es
https://sanjor.es