Seasony, een leverancier van mobiele robotica voor vertical farming, haalt € 1,5 mln op na een investering. "We zijn blij dat we deze financieringsronde succesvol hebben afgerond en zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze investeerders. Deze significante investering zal ons vermogen om in vertical farming robotics te blijven innoveren versterken en brengt ons dichter bij het realiseren van onze visie op een duurzamer en veerkrachtiger voedselsysteem," zegt Christopher Weis Thomasen, medeoprichter en CEO van Seasony.

Deze financieringsmijlpaal zal Seasony vooruit helpen in haar missie om indoor farming door middel van mobiele roboticatechnologie schaalbaarder, winstgevender en duurzamer te maken. De fondsen stellen Seasony in staat om de productontwikkeling te versnellen en uit te breiden naar belangrijke markten in het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

De ronde werd geleid door North Ventures en EFIO (Export en Investeringsfonds van Denemarken). Naast hen investeerden verschillende andere partijen waaronder Vagn Ove Soerensen, Torben Wind, Klaus Holse, Barbara Taudorf Andersen, Nicolaj Reffstrup (Look Up Ventures) en vele anderen.

Mobiele robotica voor indoor farming
"We streven ernaar dat onze robot Watney uitgroeit tot de John Deere van de indoor farming. Watney kan zowel zwaar als gevaarlijk tilwerk aan en analyseert elke plant tot in het kleinste detail. Hij heeft een geheugen dat vertical farms in staat stelt hun werkzaamheden aanzienlijk te stroomlijnen en meer opbrengst uit elke vierkante meter te halen," voegt Christopher toe.

De kern van Seasony is om het beste van mobiele robotica, vooral bekend van de distributiecentra van Amazon, naar de indoorteelt te brengen. Met behulp van mobiele robots wordt telers een flexibele en kosteneffectieve geautomatiseerde oplossing geboden als alternatief voor schaarliften, statische liften en transportbanden.

Watney kan de klok rond werken, vanaf het moment van zaaien tot wanneer de planten worden geoogst. Wanneer Watney zich in een vertical farm verplaatst zorgt hij voor taken zoals het verplaatsen van plantentrays van 10 meter hoge rekken en het transporteren ervan naar verschillende stations. Dit alles terwijl voortdurend gegevens over de kenmerken van elke plant en de omgeving waarin deze groeit worden geanalyseerd, gerapporteerd en opgeslagen.

De combinatie van geavanceerde sensoren, robotica en algoritmes van Seasony maakt het mogelijk om in een veel vroeger stadium in het teeltproces in te grijpen. Als een plant meer water, voedingsstoffen, licht of CO2 nodig heeft, kunnen de systemen deze kritieke informatie verstrekken. Dit creëert voor de vertical farm de beste omstandigheden voor een maximale opbrengst.

Voor meer informatie:
Seasony
info@seasony.dk
www.seasony.dk