Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog geen loonbod in onderhandelingen nieuwe cao Glastuinbouw

Het overleg over een nieuwe cao Glastuinbouw tussen werkgevers in de glastuinbouw en vakbonden CNV en FNV is van start gegaan. De lopende cao loopt 31 december 2023 af en er moet worden gesproken over een nieuwe cao. Partijen hebben hun cao-voorstellen aan elkaar toegelicht en 21 december praten ze verder, zo deelt het CNV in een update voor haar leden. Een loonbod is volgens het CNV nog niet gedaan.

Ook Glastuinbouw deelt een korte update. Daarin uit men opnieuw zorgen over verhoging van het minimumloon en de gevolgen voor de cao-lonen. Het nieuwe minimum uurloon wordt op 1 januari 13,27 euro. "Voor het loongebouw in onze cao betekent dit dat zonder nieuwe cao afspraken de uurlonen in B1 tot en met B5, C1 en C2, D1 en D2 en tot slot E1 onder het minimum uurloon uitkomen. In deze schalen en treden zal in ieder geval vanaf 1 januari 13,27 euro per uur betaald moeten worden."

Glastuinbouw Nederland sluit samen met Plantum en LTO Nederland de cao af. Aan vakbondszijde nemen FNV en CNV vakmensen deel.

Bron: CNV / Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: