Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
klokverkoop Spaanse mini-komkommers nieuw bij ZON

"Positieve kentering in vraag naar Spaanse kas- en vollegrondsgroenten"

Tholen - De klokverkoop van de Spaanse groenten kwam bij ZON dit jaar rustig op gang. "We zijn net als andere jaren rond week 43/44 gestart met de aanvoer van o.a. courgette en aubergine, maar diverse producten zoals tomaten en enkele vollegrondproducten kwamen beduidend later op gang dit seizoen. Met name de beschikbaarheid van tomaten is dit jaar tot nu toe erg laag, omdat er als gevolg van een hete zomer - en daardoor het risico van virussen - later is geplant. Inmiddels start de aanvoer van diverse soorten tomaten wel langzaam op met beperkte volumes. Zo zijn we vorige week gestart met het veilen van de eerste cherry tros- en cocktailtomaten, maar we zijn nog niet met alle tomatensoorten gestart ", vertelt manager klokverkoop Els van Herpen.

"Ook de verkoop van Spaanse paprika's liep de eerste weken moeizamer, waarschijnlijk omdat er toch nog Nederlands product op de markt aanwezig was. Inmiddels begint de vraag wel toe te nemen. De positieve kentering in de verkoop zagen we als eerste bij de rode paprika. Sinds deze week zien we ook een positieve kentering in de verkoop van de gele, groene en oranje paprika's. Ook de komkommeraanvoer is later op gang gekomen, al met al een hele andere seizoenstart dan andere jaren", constateert Els.

Voor de vollegrondsgroenten is de situatie niet anders. "Met de aanvoer van Spaanse broccoli zijn we pas twee weken geleden week gestart, veel later dan andere jaren. Door de hitte in Murcia heeft men daar een stilstand in de productie gehad. De prijzen van de Spaanse bloemkool en broccoli zijn inmiddels flink opgelopen. Dit seizoen is de aanvoer van ijsbergsla ook later gestart. De prijsvorming hiervan bleef de afgelopen weken nog wel achter. "

ZON werkt dit jaar met dezelfde Spaanse leveranciers samen als het afgelopen jaar. Wel is het productassortiment wederom uitgebreid. Zo is dit jaar een aanvang gemaakt met het veilen van Spaanse mini-komkommers. "Die voeren we ook in de zomer van onze eigen telers en die afzet verliep meteen al goed", vertelt Els. "Ook zijn we gestart met de verkoop van Little Gem, maar deze verkoop verloopt op dit moment, zoals van alle slasoorten, moeizamer."

Of de vraag van klokklanten naar de Spaanse groenten in aanloop naar de feestdagen nog extra toe zal nemen, betwijfelt Els. "We zijn daarin ook helemaal afhankelijk van de beschikbaarheid van het product in de markt. Ik ben in ieder geval blij dat we deze week een positieve kentering zien in de vraag en hoop dat die verder doortrekt."

Voor meer informatie:
ZON
Venrayseweg 102
5928 RH Venlo
Tel: +31 (0)77 3239758
[email protected]
www.royalzon.com