Handel Groeit, het opleidings- en ontwikkelfonds van de sector Groothandel Groenten en Fruit, heeft het Certificaat van Erkenning toegekend aan de Brancheopleiding Keurmeester AGF. Het certificaat is woensdag 6 december uitgereikt aan de opleiders Normec Foodcare en Kiwa AQS.

De uitreiking van het Certificaat van Erkenning vond plaats tijdens een speciale diploma-uitreiking bij Smeding Groenten en Fruit in Sint Annaparochie. Maar liefst 4 keurmeesters van Smeding zijn dit jaar geslaagd voor het behalen van het volledige diploma Keurmeester AGF. Theo Weiland, Arp Feitsma, Rinze Peterzon en Eelco Overzet hebben het volledige cursusaanbod -16 P-modules en 4 A-modules- succesvol afgerond en mogen zich met trots Keurmeester AGF noemen.

Met het erkennen van de unieke Brancheopleiding Keurmeester AGF onderstreept Handel Groeit het belang van deze hoogwaardige beroepsopleiding voor het beoordelen van de kwaliteit van groenten en fruit. De opleiding draagt bij aan kwaliteitsborging, voedselveiligheid en consumentenvertrouwen. Goed opgeleide keurmeesters in de AGF-sector zijn daarom van groot belang. Gevoed door de eisen van de markt komen er steeds meer keur- en controlemomenten. Zowel bij de teler als bij de handel, tot in de winkel toe. De vraag naar professionele keurmeesters neemt hierdoor toe. Met de erkende Brancheopleiding Keurmeester AGF is de keurmeester van nu voorbereid op de toekomst.

Voor meer informatie:
Handel Groeit
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
06 15 57 65 81
m.mets@handelgroeit.nl
www.handelgroeit.nl