Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gemak dient de mens"

Zelfontwikkelde machine maakt compost inrijden een stuk eenvoudiger

Bij Aldo BV in Dongen zijn ze momenteel druk met de voorbereidingen voor het komende teeltseizoen. "Voor de glasgroenteteelten rijden we elk jaar ongeveer 150 ton compost per hectare in onze kassen. Voor deze klus hebben we zelf in 2018 een machine ontwikkeld die over de buisrail kan rijden waardoor we het plantbed niet vast rijden. Op deze manier kunnen we met 2 personen ongeveer 80 ton compost per dag inrijden. De rug compost verdelen we mooi over het plantbed met een 'hark' die we aan de plantgatenmachine gemonteerd hebben. Wat het eerste jaar een gigantische klus was is nu voortaan een hobby. Gemak dient de mens", vertelt Alfons van den Hoek.

Ze telen sinds 2016 biologische glasgroenten op het bedrijf van 3 hectare. "Het eerste jaar teelden we tomaten en komkommers. Vanaf 2017 is daar de paprikateelt bijgekomen. Door de energieontwikkelingen hebben we er dit jaar voor gekozen om 15.000 vierkante meter 'leeg' te laten liggen. Op dat deel hebben we een groenbemestermengsel gezaaid", aldus Alfons.

Op die 15.000 vierkante meter (waar de groenbemester gestaan heeft) gaan ze komend jaar op 5000 vierkante meter trostomaten telen, op 5000 vierkante meter rode en gele blokpaprika's en op de resterende 5000 vierkante meter zullen komkommers geteeld worden. "Eén deel wordt verhuurd aan LocalTea voor de teelt van biologische thee. En één hectare blijft komend seizoen leeg liggen."

Bekijk hier de beelden van het compost en mulch inrijden.

Voor meer informatie:
Alfons van den Hoek
Aldo BV
Klein Dongenseweg 81
5106 AB Dongen
06 22991698
[email protected]
www.aldobv.nl