Afgelopen week vond in het las Vegas Convention Center de MJBizCon 2023 plaats. Deelnemers van over de hele wereld reisden af en volgens de organisatoren was de internationale deelname dit jaar weer op het niveau als voor de coronapandemie.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken


Het Dramm team

Het thema van de beurs dit jaar was 'Dare to Grow'. "Dit jaar was turbulent in de cannabissector, maar er is nooit gezegd dat het makkelijk zou zijn. Er zijn uitdagingen en het is tijd om terug te keren naar de basis en te durven groeien. MJBizCon is een plek waar de gamechangers, rule breakers en marktverstoorders samenkomen om te verbinden en een stempel te drukken op de sector. Laten we samen durven groeien en de uitdagingen aangaan," zeiden de organisatoren.


Erik van der Sluys en Cody Mitchem van Beneficial Insectary.

Toch leek de beurs kleiner opgezet en minder druk dan voorgaande jaren. De exposantenhallen waren niet zo groot en volgens exposanten stopten er minder mensen bij hun beurs dan ze gewend waren. De bezoekers die stopten bij de stands toonden wel interesse in hun producten en diensten.


John Juhler, Sara Junk en Jeff Warren van Vostermans Ventilation

De Noord-Amerikaanse cannabismarkt kampt nog steeds met grote uitdagingen. Toch is er hoop voor de sector. Dit jaar hebben Delaware, Minnesota en Ohio recreatief cannabisgebruik gelegaliseerd. Dit jaar heeft het The United States Department of Health and Human Services (HHS) de Drug Enforcement Administration (DEA) aanbevolen om cannabis te verplaatsen van Schema 1 naar Schema 3.


Ziv Shaked en Douglas Miller van DryGair

Maar voorlopig blijven veel Noord-Amerikaanse cannabisbedrijven worstelen met de concurrentie en prijsdruk. Veel exposanten willen hun focus uitbreiden op andere tuinbouwgewassen of andere markten zoals Europa. Voor telers is het belangrijk om de opbrengst en kwaliteit te verbeteren, de teeltkosten te verlagen en zich te onderscheiden op de markt.

Klik hier voor de fotoreportage