Bij Lidl dragen alle Nederlandse groenten en fruit nu het On the way to PlanetProof duurzaamheidskeurmerk. Met de recente certificering van de supermarkt kan Lidl nu ook op onverpakte groente en fruit communiceren dat deze voldoen aan de eisen van On the way to PlanetProof.

"Deze stap is van belang om de betrouwbaarheid van de gehele productieketen te waarborgen en consumenten te informeren over de verduurzaming van het groente- en fruit assortiment. On the way to PlanetProof is marktleider in Nederlandse supermarkten, zowel op de AGF-afdeling als in het zuivelschap. Producten met dit keurmerk voldoen aan bovenwettelijke eisen op het gebied van natuur en klimaat."

Duurzamer groenten- en fruit assortiment
Naast de eisen die On the way to PlanetProof stelt, vindt Lidl de betrouwbaarheid en transparantie van het keurmerk belangrijk. Anke van ’t Klooster, duurzaamheidscoördinator Lidl: "Samen met onze boeren en telers zetten wij ons al jaren in om ons assortiment te verduurzamen. Inmiddels zijn al onze Nederlandse AGF-leveranciers On the way to PlanetProof of biologisch gecertificeerd voor producten van Nederlandse bodem. Hier zijn we trots op. Zo weet de klant zeker dat het Nederlandse groente en fruit bij Lidl van duurzamere afkomst is."

Certificering van een supermarkt
Achter het onafhankelijke Topkeurmerk zit de onafhankelijke non-profit organisatie SMK (Stichting Milieukeur). Supermarkten moeten voldoen aan de criteria van het Chain of Custody schema, dat door SMK wordt ontwikkeld en onderhouden. Een grondig proces gaat hieraan vooraf, waarbij de betrouwbaarheid van het gecertificeerde product door de hele keten wordt gewaarborgd, van producent tot supermarktfiliaal. Elk filiaal moet een toegewijde medewerker hebben die ervoor zorgt dat aan alle eisen wordt voldaan, en het hoofdkantoor wordt twee keer per jaar gecontroleerd door een onafhankelijke certificeringsinstelling. Lidl is de vierde supermarkt, na Jumbo, Aldi en Dirk, die het On the way to PlanetProof-keurmerk mag voeren voor onverpakte producten op de AGF-afdeling.

Voor meer informatie:
SMK, On the way to PlanetProof
Tel.: 070 3 586 300
Bezuidenhoutseweg 105
2594 AC, Den Haag
www.planetproof.eu