Signify wil op jaarbasis 200 miljoen euro besparen en doet dit door de bedrijfsstructuur aan te passen. Er komen vier verticaal ge├»ntegreerde bedrijfsonderdelen: Professional, waaronder ook de tuinbouwbelichting valt, OEM, Consumer en een vierde tak, gericht op conventionele verlichtingstechnologie├źn.

'In lijn met de nieuwe klantgerichte structuur zullen we de omvang van onze centrale organisatie verder aanpassen en onze kosten verlagen om de prestaties van het bedrijf te ondersteunen in het licht van de aanhoudende marktvolatiliteit en onzekerheid', zo valt te lezen in het persbericht. De veranderingen zijn al gestart in het vierde kwartaal van 2023 en zullen worden doorgevoerd tot en met 2024, waarbij het merendeel in het tweede kwartaal zal zijn gerealiseerd.

Bij Signify werken wereldwijd ongeveer 35.000 mensen. Het bedrijf zou wereldwijd duizenden banen willen schrappen. Waar en hoeveel precies is niet duidelijk. Bij vakbond CNV komt met na snel rekenen op mogelijk 300 Nederlandse medewerkers.

Bron: Signify