PLUS neemt net als eerder AH en Jumbo afscheid van de gratis wegwerpzakjes op de groenten- en fruitafdeling en vervangt deze door herbruikbare netzakjes. Hiermee bespaart de supermarktketen 30 miljoen plastic zakjes per jaar.

Ter introductie wordt het herbruikbare zakje vier weken lang in alle PLUS supermarkten gratis aan klanten aangeboden. Deze herbruikbare zakjes kunnen klanten voortaan iedere keer opnieuw gebruiken. Na deze periode kosten de herbruikbare zakjes € 0,30. "Zo besparen we samen miljoenen plastic wegwerpzakjes. Dit initiatief sluit aan op onze ambitie om in 2025 20 procent minder verpakkingsmateriaal te gebruiken in vergelijking met 2020."

Het herbruikbare zakje van PLUS is geschikt voor al het onverpakte groente en fruit. Hetzelfde zakje wordt als proef, in verschillende PLUS winkels, ook aangeboden bij de broodafdeling.

De verandering past binnen de ambitie van PLUS van het terugdringen van plastic. Zo zijn verpakkingen van onder meer vers gebak, noten, tapas en salades en van vers vlees de afgelopen jaren al aangepast.

Voor meer informatie: https://www.plus.nl/info-duurzaamheid.

Bron: PLUS