Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

UK Border Target Operating Model van kracht op EU-exporten vanaf 31 januari

Het Border Target Operating Model van het Verenigd Koninkrijk, het post-Brexit systeem van importcontroles op dieren, dierlijke producten, planten en plantaardige producten, zal naar verwachting in werking treden op export uit de EU vanaf 31 januari 2024, en van de rest van de wereld (inclusief de Verenigde Staten) vanaf 30 april 2024.

Exporteurs en regelgevers worden aangemoedigd om de nieuwe certificaten te bekijken voor wijzigingen in de huidige vereisten en om de risicocategorieën te beoordelen.

Het Border Target Operating Model (BTOM) van het Verenigd Koninkrijk zal in twee fasen worden geïmplementeerd. De eerste fase van implementatie, alleen effectief voor de Europese Unie (EU), zal een vereiste voor export gezondheidscertificaten (EHC) introduceren vanaf 31 januari 2024. Er was geen certificering vereist door het VK van de EU toen het een lid was van de gemeenschap. Deze zelfde nieuwe EHC's zullen vereist zijn van de rest van de wereld vanaf 30 april 2024, ter vervanging van de huidige EHC's.

BTOM zal de bestaande onevenwichtigheid in importcontroles corrigeren door importcontroles even toepasbaar te maken op goederen uit de EU en goederen uit de rest van de wereld. Momenteel zijn importen uit niet-EU-landen, zoals de Verenigde Staten, onderworpen aan bepaalde vereisten (bijv. veiligheids- en beveiligingsverklaringen en EHC's) en verboden of beperkingen (bijv. de export van gekoeld vlees) die niet van toepassing zijn op importen uit de EU.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: