InspiraFarms Cooling, een bedrijf dat koeloplossingen in Afrika aanbiedt, wil de activiteiten van Celtic Cooling in Afrika over nemen. "Dit moet ervoor zorgen dat de werkzaamheden van teams in Ethiopiƫ, Ghana en Kenia doorgaan, die een reputatie hebben opgebouwd voor technische vaardigheden in de koudeopslagsector," zegt een woordvoerder van het bedrijf. Het volledige proces moet in de komende weken afgerond worden.

InspiraFarms Cooling grijpt deze kans aan meer op de Afrikaanse markt aanwezig te zijn. Het integreren van de Celtic-bedrijven in Ethiopiƫ, Ghana en Kenia in de bestaande infrastructuur van InspiraFarms Cooling biedt veel voordelen. Vooral de ervaring, vaardigheden en technische bekwaamheid van de teams, die al bijna 25 jaar actief zijn, kunnen goed gebruikt worden. "InspiraFarms Cooling blijft hiermee energiezuinige koeltechnieken aanbieden. Er zit ingebouwde data om de kwaliteit van de koeling te verbeteren, door klanten in staat te stellen hun koelruimtes op afstand te monitoren."

De drie onderdelen blijven doorgaan zoals zij momenteel functioneren. Ze blijven onderhoudsdiensten, reparaties, locatiebeoordelingen en koeltechnische onderdelen leveren met InspiraFarms Cooling. Die ondersteunen klanten bij het ontwikkelen van koelcellen, pakstations en andere koeloplossingen. Nadat de juridische processen voor overname voltooid zijn, blijven de bedrijven opereren onder het merk InspiraFarms Cooling.

De overname biedt een kans voor beide bedrijven om hun gedeelde visie voort te zetten, om koeloplossingen en -diensten aan te bieden aan alle klanten in de tuinbouw, bloementeelt, dierlijke eiwitten, Third Party Logistics (3PL's) en meer. "Dit zorgt ervoor dat meer koelsystemen zich sneller kunnen inzetten en de opbrengst verbeteren. Ook kunnen ze zich richten op het maximaliseren van klantrendementen en het verminderen van opbrengstverlies en impact op het milieu."

Voor meer informatie:
InspiraFarms
Tel.: +44 (0)20 3893 2420
info@inspirafarms.com
www.inspirafarms.com