Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselsoevereiniteit en voedselzekerheid centraal op Duits groentencongres

Voor de 58e herfstbijeenkomst van de Duitse groenteteelt kwamen groentetelers en andere vertegenwoordigers uit de groentesector weer bijeen voor een uitwisseling, dit keer in Hotel Bauer in München-Feldkirchen. Bij de opening spraken de voorzitter van de federale vakgroep groenteteelt Christian Ufen, de Beierse minister van Landbouw Michaela Kaniber, de president van de Beierse Boerenbond Günther Felßner en André Busigel, de voorzitter van de vakgroep groenteteelt van de Beierse tuinbouwvereniging (BGV).

Klik hier voor de fotoreportage.

Onder het thema "De Duitse groenteteelt in de Europese concurrentie" werden diverse aspecten belicht, waaronder de meststoffenverordening, het minimumloon, irrigatie en watergebruik. Minister Kaniber benadrukte de unieke positie van de productielocatie Beieren, vooral in het kader van het recent gesloten toekomstcontract. Jaarlijks wordt alleen al in Beieren een indrukwekkende omzet van 4,4 miljard euro gegenereerd. Desondanks blijven begrippen als voedselsoevereiniteit en voedselzekerheid van groot belang. "Het bewustzijn moet voortdurend worden gestimuleerd dat regionale groenten niet per se duurder zijn dan geïmporteerde producten."

Verder werden actuele cijfers en feiten over de groenteteelt in Duitsland en specifiek in Beieren gepresenteerd door de Agrarmarkt-Informations Gesellschaft mbH (AMI) en het Beierse Staatsministerie voor Voeding, Landbouw en Bosbouw. Het afsluitende evenement vond plaats op het bedrijf van de familie Böck met een rondleiding inclusief muziek, drankjes en eten in Neufarn.

Voor meer informatie:
https://www.derdeutschegartenbau.de
https://gaertnerei-boeck.de

Publicatiedatum: