Voor de 58e herfstbijeenkomst van de Duitse groenteteelt kwamen groentetelers en andere vertegenwoordigers uit de groentesector weer bijeen voor een uitwisseling, dit keer in Hotel Bauer in München-Feldkirchen. Bij de opening spraken de voorzitter van de federale vakgroep groenteteelt Christian Ufen, de Beierse minister van Landbouw Michaela Kaniber, de president van de Beierse Boerenbond Günther Felßner en André Busigel, de voorzitter van de vakgroep groenteteelt van de Beierse tuinbouwvereniging (BGV).

Klik hier voor de fotoreportage.

Onder het thema "De Duitse groenteteelt in de Europese concurrentie" werden diverse aspecten belicht, waaronder de meststoffenverordening, het minimumloon, irrigatie en watergebruik. Minister Kaniber benadrukte de unieke positie van de productielocatie Beieren, vooral in het kader van het recent gesloten toekomstcontract. Jaarlijks wordt alleen al in Beieren een indrukwekkende omzet van 4,4 miljard euro gegenereerd. Desondanks blijven begrippen als voedselsoevereiniteit en voedselzekerheid van groot belang. "Het bewustzijn moet voortdurend worden gestimuleerd dat regionale groenten niet per se duurder zijn dan geïmporteerde producten."

Verder werden actuele cijfers en feiten over de groenteteelt in Duitsland en specifiek in Beieren gepresenteerd door de Agrarmarkt-Informations Gesellschaft mbH (AMI) en het Beierse Staatsministerie voor Voeding, Landbouw en Bosbouw. Het afsluitende evenement vond plaats op het bedrijf van de familie Böck met een rondleiding inclusief muziek, drankjes en eten in Neufarn.

Voor meer informatie:
https://www.derdeutschegartenbau.de
https://gaertnerei-boeck.de