Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachtfruittelers maken zijstap naar medicinale cannabis

In Huelva, de zachtfruitprovincie bij uitstek in Spanje, heeft een bedrijf groen licht gekregen van het Spaanse Agentschap voor Geneesmiddelen en Medische Producten (Aemps) om cannabis te planten voor de productie van actieve ingrediënten voor medische doeleinden.

Huelva teelt 98% van het zachtfruit in Spanje en bijna 30% van heel de Europese Unie. Telers en ondernemers in de sector hebben nu besloten om hun investeringen te diversifiëren en de bloeiende sector van medicinale cannabis te betreden. Het gebruik ervan is nog niet gereguleerd in Spanje, maar de export naar landen waar het wel legaal is, zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië, is toegestaan.

Deze ondernemers hebben Medical Flowers opgericht, één van de 21 bedrijven of organisaties in Spanje die momenteel toestemming hebben van Aemps om cannabis te telen voor onderzoek of medicinaal gebruik.

Medical Flowers bestaat uit verschillende bedrijven uit de zachtfruitsector in de gemeente Lepe, zoals Tilla Berries, een familiebedrijf van Valenciaanse oorsprong.

Medical Flowers heeft er echter voor gekozen om voorlopig geen informatie te verstrekken over het aantal banen dat zal worden gecreëerd of over de omvang van de eerste teelt van medicinale cannabis, die naar verwachting geoogst zal kunnen worden aan het einde van de volgende zomer. In de faciliteiten van Medical Flowers zal, eenmaal alle nodige vergunningen zijn verkregen, het volledige proces worden uitgevoerd, van de teelt tot de productie van medicijnen.

Medical Flowers is niet de enige samenwerking in Spanje van tuinbouwondernemers die besluiten om hun gebruikelijke teelt te combineren met die van medicinale cannabis. In Almería heeft Cualin Quality, met 25 jaar ervaring in de tomatenteelt, Medical Plants opgericht en al in september 2020 toestemming gekregen van Aemps voor de teelt van cannabis voor medische doeleinden.

In Antas, een gemeente in het oosten van Almería, teelt Medical Plants cannabis op 2.400 vierkante meter van de zeven hectare grote tomatenkassen van Cualin Quality. Op de eigen website meldt Medical Plants dat het beschikt over moderne kassen, waterreservoirs van 430.000 kubieke meter en een volledig uitgerust laboratorium voor de analyse van tussenproducten en eindproducten.

Bron: Público

Publicatiedatum: