Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
glastuinbouw uit zorgen over migratieplannen

"Je kunt wel zeggen dat je minder migranten wil, maar het moet ook kúnnen"

Arbeidsmigratie staat onder druk. Dat baart onder meer de glastuinbouw zorgen, ontdekten Nieuwsuur en het Financieele Dagblad in gesprek met telers en andere sectorkenners.

Het feit dat de PVV als grootste partij uit de bus is gekomen en aan zet is bij de formatie, vormt ‘een groot risico’ voor de sector, volgens Thijs Jasperse, tuinbouwadviseur bij Florpartners in het FD (€). In de krant erkent paprikateler Hannie Moors dat de PVV-plannen haar 'zenuwachtig' maken. Het paprikateeltbedrijf kan niet zonder arbeidsmigranten. "Je kunt wel zeggen dat je minder migranten wil, maar het moet ook kúnnen."

"We hebben geen migrantenprobleem, we hebben een probleem met de woningbouw", stelt teler Sander Verbeek bij Nieuwsuur.

Zonder arbeidsmigranten draait de economie in Nederland gewoon niet, zegt Jacco Vooijs van de Brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland, ook bij Nieuwsuur: "Ga eerst eens goed na waar arbeidsmigranten werken en hoeveel wij nodig hebben, voordat je überhaupt gaat praten over een quotum. Het is niet zo dat wij niet met Nederlanders willen werken, er werken heel veel Nederlanders in de sector, maar ze moeten er wel zijn."

Publicatiedatum: