Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe financiële tegemoetkoming vanwege PFAS voor land- en tuinbouwbedrijven Zwijndrecht

Tot en met 17 december kunnen land- en tuinbouwbedrijven in de omgeving van 3M in Zwijndrecht een nieuwe financiƫle tegemoetkoming aanvragen vanwege PFAS-problematiek. Daarop wijst VILT na berichtgeving vanuit 3M. Het gaat om een tegemoetkoming voor schade in productiejaar 2023. Vorig jaar betaalde het in opspraak geraakte concern 3M al eens bijna 1,8 miljoen euro aan 37 bedrijven.

In de regio Zwijndrecht zijn ook glastuinbouwbedrijven gevestigd. Ook zij kampen met imagoproblemen en ook vervuilde grond, weet de redactie na een bezoek aan het gebied eerder dit jaar. Zo liggen de plannen voor groei met nog eens 1,7 hectare kas voor een bioteler stil. PFAS-problematiek maakt dat de telers de stap naar het telen van kleinfruit voorlopig niet durven te nemen. Bij andere bedrijven zou sprake zijn van het moeten afgraven van vervuilde grond.