Na maanden voorbereiding en enkele dagen testen heeft Versateljee hun automatenshop geopend in het St Augustinus ziekenhuis in Wilrijk, waar ook de winkel van Versateljee is gelegen. De automaten staan in de inkomhal van het ziekenhuis en worden twee keer per dag gevuld met bereidingen uit de keuken van Versateljee. "We hebben een goede match met het ziekenhuis, aangezien zij ook verse en gezonde maaltijden adviseren", aldus Versateljee op Facebook.

Medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis kunnen via de automatenschop gebruik maken voor allerlei gezonde producten en maaltijden. De versautomaat wordt dagelijks gevuld met verse salades, wraps, pokébowls, opwarmmaaltijden en fruitmanden. De automaat bestaat uit een wand van vijf meter met in het midden een touchscreen waarop bestellingen kunnen worden doorgegeven. Op het scherm verschijnen per gerecht ook meteen alle ingrediënten en allergenen.

“Met deze versautomaten willen we ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Niet alleen vinden we het als ziekenhuis belangrijk om een gezonde levensstijl te promoten en verse, gezonde maaltijden aan te bieden, ook kiezen we met Vers Ateljee voor een partner uit de buurt die bewust seizoensgebonden producten koopt bij lokale boeren”, zegt Kristine De Cuyper, directielid GZA Ziekenhuizen tegen Gazet van Antwerpen..

“GZA Ziekenhuizen is de eerste organisatie waar we een versautomaat plaatsen. We vullen dagelijks aan met versbereide maaltijden, die helemaal in lijn liggen met wat we in onze winkel aanbieden”, vertelt zaakvoerder David Van Saet van Versateljee. “Zo kiezen we voor kwaliteitsvolle en lokale producten, veel verse groenten en proberen we sauzen als mayonaise door een gezonder alternatief te vervangen, zoals een lichte dressing.”

Klik hier voor het artikel van Gazet van Antwerpen