Op dit moment is de aanvoer van kaspaprika's in Canada normaal voor deze tijd van het jaar. "De aanvoer is ook vergelijkbaar met vorig jaar met een lichte toename," zegt Ray Mastronardi, VP of Sales, DelFrescoPure.

Momenteel komt de aanvoer uit Canada, hoewel het seizoen daar eindigt eind november en begin december. Tegelijkertijd zal Mexico, dat dit jaar eerder dan gebruikelijk begon met de teelt vanwege de planttijden, doorgaan met het leveren van paprika's. Ook Spanje levert aan de markt.

Vraag neemt toe
Wat betreft de vraag die gebruikelijk is voor dit seizoen, merkt Mastronardi op: "De consumptie zal de komende weken toenemen, vooral met het oog op de kerst- en nieuwjaarsfeestdagen." Dit zorgt ervoor dat de prijzen stabiel blijven voor deze tijd van het jaar, maar men verwacht ook een stijging van de prijzen tijdens de feestdagen.

In de komende periode neemt de paprikaoogst zoals gewoonlijk af naarmate het Canadese seizoen ten einde loopt, legt Mastronardi uit. "In die periode zijn er vaak tekorten totdat de productie in de volgende regio begint, dat is Culiacan in Mexico." Daarnaast kan het koude weer aan het einde van december en begin januari in Mexico de productie eveneens beïnvloeden, wat mogelijk gevolgen kan hebben voor de aanvoer in de toekomst.

Voor meer informatie:
Sonia Klinger
DelFrescoPure
Tel.: +1 519 733 6101
soniak@DelFrescoPure.com
www.delfrescopure.com