Bosman Van Zaal en Bruynzeel bundelen de krachten en komen met een vertical farmsysteem op de markt voor onder andere bladgroenten, saffraan, medicinale cannabis en weefselkweek. Het systeem luistert naar de naam OptiRack Grow. Dit meerlaagse teeltsysteem met geïntegreerde innovatieve klimaat-, irrigatie- en LED-installaties combineert de jarenlange ervaring van beide bedrijven en stelt volgens hen 'de nieuwe norm'.

Complete vertical farmoplossing
De OptiRack Grow is een kant-en-klare vertical farmoplossing die alle essentiële componenten integreert. Bosman Van Zaal heeft zijn jarenlage kennis van en ervaring met tuinbouwinstallaties, waaronder HVAC, irrigatie en geautomatiseerde en gerobotiseerde teeltsystemen, ingebracht. Bruynzeel is expert in het optimaliseren van ruimtegebruik en daarmee het verhogen van beschikbaar teeltoppervlak door het flexibele designconcept.

Het rackdesign maakt gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen met een verhoogde corrosiebestendigheid om een zo lang mogelijke levensduur te realiseren. Het resultaat is een geïntegreerd ruimtebesparend systeem dat volgens de makers naadloos verwarming, verlichting, luchtvochtigheid, water- en voedingsstoffenvoorziening, software en datamonitoring combineert.


OptiRack Grow™

Innovatief luchtverdelingssysteem als het onderscheidende element
Wat de OptiRack Grow volgens de beide bedrijven 'echt uniek' maakt, is het innovatieve luchtverdelingssysteem. Om een optimaal microklimaat tussen de planten te creëren, heeft Bosman Van Zaal een flexibel luchtverdelingssysteem ontwikkeld. Het bestaat uit een compact verdelingssysteem om luchtstromen van boven naar beneden te reguleren en anderzijds om luchtstromen juist verticaal van beneden naar boven mogelijk te maken.

R&D-engineer Carlo Castelijn: "Ons ontwikkelde systeem is extreem flexibel en zorgt voor optimale luchtverdeling afgestemd op het gewenste microklimaat per groeifase. De te creëren luchtstromen zorgen naast optimale groeicondities ook voor een lagere ziektedruk door schimmels."

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4
1432 DG Aalsmeer
+31 297 344 344
sales@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com