Het in het Franse Montalban gevestigde familiebedrijf MAF RODA, gespecialiseerd in het bieden van op maat gemaakte, kant-en-klare oplossingen voor het automatisch sorteren, filteren en verpakken van AGF-producten, heeft onlangs een overeenkomst getekend voor de overname van Caustier, een ander eeuwenoud familiebedrijf uit het Franse Perpignan, dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van sorteer- en verpakkingsmachines voor AGF-producten.


Het hoofdkantoor van MAF AGROBOTIC in Montalban

23 oktober 2023
Op 23 oktober 2023 was de overname van het eeuwenoude bedrijf Caustier – een belangrijke speler binnen de boomkwekerijsector voor zomerfruit uit Perpignan door MAF RODA – officieel. MAF RODA en Caustier, twee bedrijven die niet alleen zijn gespecialiseerd in engineering, maar ook in het ontwerpen en produceren van sorteermachines, filtermachines en automatische verpakkingsoplossingen voor de AGF-sector, vormden vanaf dat moment een echte alliantie en een duidelijke synergie ten voordele van de spelers op de verpakkingsmarkt. In het kader van de fusie delen de medewerkers van MAF RODA namelijk voortaan alle knowhow ten aanzien van elektronische kwaliteitssortering en de expertise op het gebied van automatisch en gerobotiseerd verpakken met de medewerkers van Caustier.

Met in totaal meer dan 1.200 werknemers en 6 teeltlocaties, verdeeld over de landen Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Australië, Mexico en China en een aantal sales- en aftersalesfaciliteiten verdeeld over Italië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, versterkt MAF RODA met de overname van Caustier de aanwezigheid en positie in het hart van de regio Perpignan, waardoor de nabijheid van de bestaande klantenbasis in Catalonië en het noordoosten van Spanje wordt vergroot.

Handdruk tussen Philippe Blanc - Voorzitter van de MAF RODA Groep, en Lionel Mailhes - Voorzitter en Commercieel Directeur bij Caustier, vergezeld door Stéphane Blanc, de nieuwe Algemeen Directeur bij Caustier (links), en Vincent Colleu - Technisch Directeur bij Caustier

MAF RODA heeft de vestiging ZAC Belair in Perpignan overgenomen, waar Caustier sinds november 2012 is gevestigd. Deze industriële ruimte van 7.000 m² waarvan 3.300 m² bestaat uit gebouwen en kantoren is een echte troef op het gebied van de lokale ontwikkeling. Tegelijk heeft MAF RODA onlangs geïnvesteerd in een uitbreiding van de industriële middelen voor de vestiging in Montalban, met bijna 16.000 m² extra oppervlakte voor alle productieactiviteit.

© Caustier-fabriek, Perpignan

"De twee sterke, parallelle geschiedenissen van beide familiebedrijven Caustier dat 100 jaar bestaat en MAF RODA dat 60 jaar bestaat bieden een identieke basis en een gedeelde filosofie die de twee bedrijven nog dichter bij elkaar brengt, beide gedreven door dezelfde waarden op het gebied van innovatie, uitmuntendheid en betrokkenheid. Het samengaan van de twee bedrijven betekent dat er kan worden gestart met het in gang zetten van een aantal spannende, nieuwe ontwikkelingen en innovatieve projecten om beter tegemoet te komen aan de behoeften van de markt van verpakkers van verse producten."

Voor meer informatie:
MAF RODA
Impasse d'Athènes - ZAC Albasud II
82001 Montauban, Frankrijk
Tel. : (+33) 5 63 63 27 70
maf@maf-france.com
maf-roda.com