Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouwbedrijven in Alton maken nadere afspraken over glastuinbouwgebied Heerhugowaard

De glastuinbouwbedrijven in Alton, verenigd in Ondernemers-vereniging OVAL, hebben samen met provincie Noord-Holland, gemeente Dijk en Waard, HVC, Rabobank Alkmaar e.o. en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord nadere afspraken gemaakt hoe zij het glastuinbouwgebied in Heerhugowaard toekomstbestendig en duurzaam willen maken. In het uitvoeringsprogramma zijn de maatregelen, de planning, rollen en verantwoordelijkheden vastgelegd. Dat meldt Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Energietransitie
Een belangrijk onderwerp in het Uitvoeringsprogramma Alton is de energietransitie. Glastuinbouwbedrijven hebben elektriciteit nodig voor de belichting, warmte om de kassen te verwarmen en CO2 als voedingsstof om de planten te laten groeien. Voor het verduurzamen van de elektriciteitsproductie wordt door HVC onderzocht of windmolens in het gebied inpasbaar zijn. Voor de warmtebehoefte heeft HVC reeds een warmtenet aangelegd en wordt nu de mogelijkheid om een nieuwe duurzame aardwarmtebron te ontwikkelen onderzocht.

Lees hier het hele verhaal bij Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Publicatiedatum: