Tholen - Horeca minnend België kon deze week weer haar lol op tijdens de 34e editie van Horeca Expo in Gent. Maar liefst 618 exposanten en 44.855 bezoekers waren de afgelopen dagen present tijdens de Flanders Expo in Gent. Een lichte stijging van het bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar, ondanks dat de beurs nog een dag korter duurde.

Voor AGF.nl was dit de eerste keer dat we deze beurs bezochten. Achter het grote zwarte doek namen we een kijkje bij Chef’s Place, een speciale plek waar een select aantal exposanten een topaanbod presenteerde van delicatessen, wijn, spirits, tableware en decoratie. Hier stonden onder andere Koppert Cress, Cleassens Groenten en Fruit en Micro’s. Koppert Cress liet hun nieuwe innovatie met donker geteelde groenten zien. Bresc was ook aanwezig en met hun koelverse knoflook- en kruidenproducten krijgen ze in België steeds meer voet aan de grond.

Ook de AGF-verwerkingsbedrijven waren present. Zo stond Greenyard Frozen er dit jaar met hun nieuwe Gigi IJsjes, puur plantaardig en lactosevrij. Bij Bonduelle hebben ze sinds kort de groene kikkererwt. Stoffels tomaten heeft sinds twee weken de Toma’Amoris, een rijke basissaus gemaakt van zomertomaten, vrij van bewaarmiddelen, toegevoegde suikers, smaakversterkers of kleurstoffen.

Over de beurs zelf waren de standhouders enthousiast. Het aantal standhouders uit de AGF-sector was vergelijkbaar met andere jaren.

Klik hier voor de fotoreportage van de AGF-standhouders