KG Systems & KG Greenhouses hebben deelgenomen aan CollegeTour wat georganiseerd werd door Glastuinbouw Nederland, AVAG, Greenport Aalsmeer en VNO-NCW. Het doel was om technische studenten kennis te laten maken met technologische innovaties in de glastuinbouw.

Bij klant ZwetTulips deelden ze één van hun recente projecten, waaronder een nieuwe verwerkingshal, een automatiseringslijn voor de nieuwe plantrobots van ISO-Group, en de bouw van een nieuwe kas van 4 hectare. KG Systems & KG Greenhouses benadrukten de groeiende vraag naar technisch personeel om arbeids- en duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken.

Techniek-Studenten Ontdekken Glastuinbouw Innovaties
Meer dan 100 techniekstudenten van het NOVA College werden meegenomen op een tour langs glastuinbouwbedrijven, waaronder ZwetTulips. Tijdens de rondleidingen werden de geavanceerde technologieën uitgelegd, met KG Systems & KG Greenhouses als technologiepartners.

Het enthousiasme van de studenten was duidelijk, waarbij velen de complexiteit van techniek in de glastuinbouw voor het eerst ontdekten. De samenwerking tussen bedrijven, zoals KG Systems & KG Greenhouses, gaven een beeld van de sector.

CollegeTour: Duik in Glastuinbouwtechnologie
CollegeTour, een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer, AVAG en VNO-NCW West, streeft naar het aantrekken van technisch talent voor de glastuinbouwsector. KG Systems & KG Greenhouses presenteerden hun bijdrage aan technologische vooruitgang op 21 november 2023, waar 100 studenten Elektrotechniek en Installatietechniek van het NOVA College deelnamen.

KG Systems & KG Greenhouses benutten de gelegenheid om hun projecten te tonen en maakten duidelijk dat ze op zoek zijn naar nieuw talent. CollegeTour biedt inzicht en kansen voor toekomstige samenwerking en stageplaatsen.

Toekomstige Samenwerking en Kansen
KG Systems & KG Greenhouses herhaalden tijdens het evenement dat ze openstaan voor nieuwe talenten. Vacatures en stageplaatsen zijn beschikbaar, waarbij het bedrijf zich inzet voor de groei van technisch personeel in de glastuinbouw.

Voor meer informatie:
KG Systems
Leeuwenhoekweg 58
2661 DD Bergschenhoek
Tel: +31 (0)10 5212644
info@kgsystems.nl
www.kgsystems.nl