Van 26 tot 30 november leidt Marcel van Raaij, waarnemend directeur van de afdeling Internationale Samenwerking van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van Nederland, een tuinbouwhandelsmissie naar China.

19 Nederlandse bedrijven en instituten zijn onderdeel van de delegatie. Die bedrijven leveren kasontwerpen, klimaatbeheersing en teeltmanagementsystemen, logistieke systemen, bloemenveredeling, softwaretoepassingen, AI-technologie, onderwijs en trainingen. De delegatie gaat naar Beijing, Shanghai en Nanjing. Via één-op-één zakelijke bijeenkomsten met lokale bedrijven worden beleid, ontwikkelingstrends en toekomstige samenwerkingen in de tuinbouw besproken.

De delegatie bezoekt moderne tuinbouwlocaties in het district Fengxian in Shanghai, Changzhou en in Nanjing. Aandachtspunt tijdens de handelsmissie is de ontwikkeling van kassen in megasteden als Beijing en Shanghai. Ook aan het waarborgen van voldoende vooraad groenten en fruit is onderdeel van de missie.

De volgende bedrijven en instituten nemen deel aan de handelsmissie:

Reisschema
De delegatie is op 26 november in Beijing aangekomen. André Haspels, ambassadeur van Nederland in China, verwelkomde de delegatieleden in zijn verblijf en gaf een introductie over de ontwikkelingen in China. Tijdens de volgende vier dagen van de reis werkt de Tuinbouwafdeling van de Nederlandse ambassade in China samen met de Nederlandse Ondernemingsinstantie om een reeks zakelijke promotieactiviteiten te houden. Daarbij ontvangen ze steun van het Beijing Municipal Bureau of Agriculture and Rural Affairs, Shanghai Municipal Commission of Agricultural and Rural Affairs, Jiangsu Provincial Department of Agriculture and Rural Affairs, Shanghai Academy of Agricultural Sciences en meer partnerschapsorganisaties.

Het reisschema van de handelsmissie ziet er als volgt uit:

27 november, Beijing
Ochtend: Tuinbouwconferentie - Tuinbouw in de toekomst.
Middag: Agribusiness kennismaking.

28 november, Shanghai
Ochtend: Seminar: Duurzame ontwikkeling van de tuinbouw met moderne faciliteiten in megasteden – digitalisering en intelligentie.
Middag: Moderne glastuinbouw kennismaking.
Avond: Netwerkdiner.

29 november, Shanghai, Jiashan en Changzhou
Ochtend: Bezoek van het Jiashan HX Sino-Dutch Agricultural Demonstration Center, en de openingsceremonie.
Middag: Bezoek Xinghui Vegetable Production Base in het district Fengxian van Shanghai, en Modern Agriculture Park in Changzhou.

30 november, Nanjing, Jiangsu
Ochtend: Bezoek aan Nanjing Qiaofeng Agriculture Development Group.
Middag: Nanjing-Nederland Tuinbouw Uitwisselingsbijeenkomst en Workshop over Data-ondersteunde teelt (AI in de kas) door Wageningen University and Research.
Avond: Netwerkdiner.

Klik hier voor meer informatie over deze tuinbouwhandelsmissie. Of scan de QR-code of stuur een e-mail naar PEK-LNV@minbuza.nl.