Tholen - Zes ex-Celtic Koeling medewerkers hebben afgelopen vrijdag een contract getekend bij Airclima. Het betreft 3 koelmonteurs, 1 service- en onderhoudsmonteur, 1 verkoper en 1 ingenieur. Per 4 december treden zij in diens bij het Belgische bedrijf, hoewel zij goeddeels vanuit Nederland/huis zullen werken.


Carlo en Matthias Cuvelie

Begin deze maand werd (de Nederlands tak van) Celtic Koeling, gespecialiseerd in koudetechniek en een bekende naam in de Nederlandse en internationale bloemen- en groetenhandel, failliet verklaard. Dit faillissement is voor Airclima een kans om het marktaandeel in de Nederlands markt verder uit de bouwen, zo vertelt mede-eigenaar van het bedrijf Matthias Cuvelie. “Al langer zochten wij technici in Nederland, maar goeie mensen vinden is niet makkelijk. Rond het faillissement zijn we direct met verschillende werknemers van Celtic, met wie we overigens altijd een prima relatie hebben gehad, in gesprek geraakt. Dat resulteert nu in deze transfer.”

Bloemen én daarbuiten
Doel is niet enkel te groeien in de snijbloemensector, maar juist ook in pharma/logistiek en voeding. Recentelijk zijn in beide sectoren verschillende mooie projecten gerealiseerd en men ziet er veel potentieel voor groei. “Met veel van onze klanten in de regio rond Schiphol/Amsterdam, in zowel de bloemen als in die andere sectoren, is het feit dat deze mensen allen uit de buurt van Nieuw Vennep komen gunstig”, weet Matthias.

Vooralsnog zijn er geen concrete plannen om een Nederlandse vestiging te openen, al sluit Matthias dat op termijn niet uit. Overigens is van enige vorm van overname – machines, auto’s of materialen– geen sprake. Wel is het zo dat de betreffende medewerkers veel ervaring meenemen en ook al lang samenwerken. Een van hen werkte al 22 jaar bij Celtic, een ander 18 en ook de andere mannen hadden er een langere staat van dienst. “In die zin wordt inderdaad wél een stukje Celtic overgenomen, terwijl dit tegelijkertijd een forse uitbreiding voor ons eigen bedrijf betekent.”

Flinke groei
Airclima werd 25 jaar geleden opgericht door Carlo Cuvelie, de vader van Matthias die zelf twee jaar geleden instapte. Michel Cuvelie, de neef van Matthias, staat al sinds 2012 mee aan het roer. Het familiebedrijf is in die tijd uitgegroeid tot een van de grote namen in primair de snijbloemenwereld in Nederland. “Door nauw contact en steeds te blijven innoveren beschouwen onze klanten Airclima vaak als partner.”

Het afgelopen jaar werd zo’n 10.5 miljoen euro omzet gedraaid waarvan 65% in de Nederlands sierteelt. De overige klanten bevinden zich door heel Europa, met Duitsland en Frankrijk als grootste landen. In België zelf bedient men opvallend genoeg slechts een klein groepje klanten. Er werken 32 – en vanaf begin december 38 – mensen.

Voor meer informatie
Airclima
Veldkant 8
B-2550 Kontich, België
Tel.: +32 3 451 34 90
info@airclima.be
www.airclima.be